BRYKIECIARKA ŚRUBOWA RĘCZNA marki GARDEŃSKY:
Brykieciarka ręczna do wytwarzania brykietu z makulatury połączonej z trocinami, w ramach przygotowanej wcześniej mokrej pulpy.
PARAMETRY BRYKIECIARKI:
- wymiary:
dłg. 20 cm x szer. 14 cm x wys. 33 cm
- wymiary tacy stabilizacyjnej / odciekowej:
dłg. 26 cm x szer. 22 cm x wys. 10 cm
- wymiary kostki brykietu:
dłg. 10 cm x szer. 9,5 cm x wys. 7,5 cm
- waga 6,4 kg
- konstrukcja stalowa, spawana, malowana proszkowo
JAKOŚĆ:
Brykieciarka wykonana z dbałością o najdrobniejsze szczegóły estetyczne oraz techniczne.
ZASTOSOWANIE:
- element przydatny do domowego wytwarzania brykietu
PRODUCENT:
Polski producent. Polska marka.
INSTRUKCJA OBSŁUGI:
1. Rozdrobnić makulaturę - kartony, gazety, papier, ścinki.
2. Namoczyć makulaturę.
3. Dodać niewielką ilość trocin i dokładnie wymieszać powstałą pulpę.
4. Przygotowaną pulpę umieścić w brykieciarce - w połowie wypełnionego pulpą zasobnika umieścić rurkę i dopełnić całość (rurka po wyjęciu z uformowanej kostki brykietu pozwoli na jego szybsze i bardziej równomierne wyschnięcie).
5. Użyć rękojeści dokręcając śrubę, co spowoduje wyciśnięcie nagromadzonej wody (nadmiar wody zgromadzony na tacy stabilizacyjnej / ociekowej wyleci grawitacyjnie przez rurkę spustową).
6. Wyjąć uformowaną kostkę brykietu, wyciągnąć metalową rurkę, kostkę pozostawić do wyschnięcia.