Domowe przetwory każdemu kojarzą się z niepowtarzalnym smakiem z dzieciństwa, którego nie da się podrobić i kupić w sklepie. Babcine weki przechowywane w słoikach w spiżarni bądź piwnicy, do których można było sięgnąć w każdej chwili i cieszyć się aromatycznymi dodatkami o każdej porze roku. Wracają wspomnienia, prawda? Przygotowując nasze produkty, chcemy sprawić, żeby była to rzeczywistość, a nie jedynie przywołanie zapamiętanych momentów. Co znajdziesz w ofercie Babcinej Spiżarni? Przede wszystkim czerpiemy z tradycyjnej polskiej kuchni. Dzięki temu zakupisz u nas smaczną kapustę kiszoną, marynowane warzywa z lokalnych, wiejskich upraw, pożywne soki, a także wiele odmian ogórków, między innymi marynowane (konserwowe), kwaszone, z czosnkiem czy małosolne. Ponadto jako doświadczony producent dostarczamy musztardę, ocet, kwaszonki, chrzan, sałatki warzywne np. z czerwonej kapusty i przetwory, w tym również z buraczków. W przypadku produkcji musztardy nie używamy gotowej mączki gorczycowej a gorczyce przygotowujemy sami. Tylko wtedy, kiedy doglądamy każdego procesu przygotowywania produktu, mamy stuprocentową pewność, że jest on na takim poziomie, aby sygnować go logiem naszej marki.
OPIS:
Brukselka posiada wiele prozdrowotnych właściwości. W tej roślinie występuje sulforafan. Wykazuje działanie przeciwnowotworowe, zarówno na etapie powstawania, jak i rozwijania się zmian nowotworowych. Minimalizuje ryzyko tworzenia się mutacji, a także indukuje procesy różnicowania komórek i ich zaprogramowanej śmierci, czyli apoptozy. Według badań sulforafan może działać profilaktycznie w przypadku nowotworów takich jak rak płuc, piersi, jelita grubego, a także gruczołu krokowego.
Spożywanie brukselki przynosi również korzyści kobietom w ciąży. Jest źródłem kwasu foliowego istotnego podczas rozwoju płodu
Skład produktu: brukselka, woda, sól, przyprawy. Może zawierać gorczycę i seler. Produkt pasteryzowany.