ATESTOWANY błyszczący brokat w proszku
złoty (gold)
ZJAWISKOWY
Barwnik który przepięknie się mieni, może być teraz w Twojej manufakturze słodkości lub w barku z trunkami wysokoprocentowymi!
Produkt ma postać drobnego błyszczącego proszku i jest całkowicie jadalny! Mimo niewielkiej wagi jest naprawdę wdajny i wystarcza średnio na 12kg ciasta o intensywniejszej barwie, lub większej ilości ciasta o mniej intensywnym kolorze.
Może być stosowany do...
- drinków
- napojów
- ciast
- tortów
- kremów
- do masy cukrowej
- masy marcepanowej
- lodów
- waty cukrowej
➡️ Dostajemy liczne wiadomości, że wiele klientek oprócz spożywczego zastosowania naszych brokatów używa ich jako rozświetlacza lub cieni do powiek po uprzednim nałożeniu bazy.
CZYM SIĘ CECHUJE?
>> Bardzo dobrze miesza się z innymi składnikami nie zmieniając konsystencji masy, ciasta lub kremu.
>> Pozbawiony jest smaku i zapachu.
>> Jest w BEZPIECZNY w użytkowaniu i nie zawiera alergenów.
Skład:
- E555
- E171
- E172
Masa netto: 2,5g
Produkt zapakowany jest w kompaktowy pojemniczek z plombą.
UŻYTKOWANIE
Możemy skorzystać z 3 metod koloryzacji spożywczej...
- Koloryzacja na SUCHO, bez rozcieńczania. Bardzo dobrze się nią cieniuje przedmioty.
- Koloryzacja na MOKRO - poprzez rozcieńczenie z wodą lub alkoholem przy czym alkohol ze względu na swoją większą lotność wyschnie szybciej niż woda.
- Koloryzacja poprzez WTARCIE barwnika w masę marcepanową lub cukrową.
Czy barwniki spożywcze powodują raka?
Bezpieczeństwo barwników spożywczych jest badane od czasu ich pierwszych masowych produkcji. Nie możemy jednoznacznie powiedzieć, że NIE ponieważ na rynku mogą istnieć substancje zawierające nieprzebadane substancje lub zanieczyszczenia mogące przyczynić się do kancerogenezy (czyli procesu wywołującego raka). Często takie substancje są dużo tańsze niż ich odpowieniki.
My oferujemy barwniki przebadane przez naukowców o sprawdzonym składzie, które przeszły atest i są dopuszczone do sprzedaży więc możemy poświadczyć, że są bezpieczne i nie mają substancji kancerogennych.