Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym (np. piksele, SDK) oraz przetwarzaniu Twoich danych osobowych (między innymi unikalne identyfikatory, dane przeglądarki), możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz. Administratorem Twoich danych osobowych będzie Allegro a w niektórych przypadkach nasi partnerzy (10 partnerów), w tym tzw. “Zaufani Partnerzy IAB Europe” (2 partnerów). Informacja o celach przetwarzania danych osobowych przez naszych partnerów znajduje się w ich politykach ochrony prywatności.
Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich. Spersonalizowane reklamy i treści, pomiar reklam i treści, badanie odbiorców i ulepszanie usług. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł. Łączenie różnych urządzeń. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie.
Twoje dane personalne przetwarzamy również w celu ułatwiania korzystania z naszych stronCele przetwarzania szczegółowo opisane są w ustawieniach dostępnych pod przyciskiem: “ZMIENIAM ZGODY” i w Polityce plików cookies.Zgodę wyrażasz dobrowolnie i jest ważna 12 miesięcy. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
Brewferm - Christmas PIWO DOMOWE (2465809002)
Sprzedający piwo_piweczko
poleca 99,70%
|
1976
Opis
Rewolucja w piwowarstwie domowym !!!
Jeżeli jesteś znudzony podobieństwem wielu gatunków piw dostępnych w polskich sklepach? Chcesz spróbować czegoś szczególnego, wyjątkowego w smaku i aromacie? A może szukasz hobby, z którego będziesz mógł się cieszyć w towarzystwie przyjaciół?
Dzięki tej aukcji przygotujesz doskonale nagazowane piwo z gęstą białą pianą. Wyróżniające się aromatem i smakiem, a co najważniejsze nokautujące ceną !!! Koszt jednej butelki 0,5l to zaledwie 1zł z groszami.
|
Brewferm - Christmas
Coś naprawdę specjalnego: Piwo Bożonarodzeniowe: ciemne, mocne, bardzo aromatyczne.
Christmas - zaplanuj tę warkę wcześniej - wymagane kilkumiesięczne leżakowanie ! Zestaw zawiera: nachmielony ekstrakt słodowy 1,5 kg, drożdże, Zawartość puszki to główny surowiec do przygotowania 7 litrów piwa 15,3°Blg i 7,5% obj. alk. Ten brew-kit nie wymaga użycia dodatkowego surowca fermentującego ! Temperatura fermentacji brzeczki: 18-25°C. Wyprodukowano w Belgii. |
W produkowaniu piwa nie ma nic trudnego!!!
Tutaj nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników. Robienie piwa jest znacznie prostszym i mniej czasochłonnym zajęciem niż produkowanie wina!!!
Zrób sobie piwo jakie lubisz, wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na naszych aukcjach zestawów.
TUTAJ instrukcja przygotowania piwa z brew-kitów oraz strona O MNIE
*Powyższa instrukcja ma charakter uniwersalny. Szczegółowe zalecenia dotyczące przygotowania brzeczki, fermentacji i butelkowania dołączone są do poszczególnych rodzajów koncentratów (Coopers, John Bull, Muntons, Brewferm, Browamator, Brewmaker, WES)
Przygotowanie własnego piwa to ciekwe, atrakcyje i ekonomiczne hobby, dzięki któremu mamypewność że pijemy w pełni naturalne piwo. Dzieki 25 letniemu doświadczeniu firmy Brewferm już dzisiaj możesz odkryć nowy, bogaty 'świat piw' opartych na tradycyjnych belgijskich recepturach.
Belgijskie piwa od lat są znane i cenione na całym świecie za wysoką jakość, szeroki wybór i swoją wyjątkowość. A kto lepiej od samych belgów zdradzi rąbka tajemnicy belgijskich piwnych receptur.
Koncentraty firmy Brewferm gwarantują wysoką jakość i 100% naturalnych składników w każdym przygotowanym w domowym zaciszu piwie. Aby uzyskać od 7 do 20 litrów doskonałego, naturalnego belgijskiego piwa (w zależności od wybranego rodzaju) wystarczy dodać odpowiednią ilość wody i cukru, oraz zastosować się do zalączonej instrukcji.
Dla uzyskania optymalnego efektu smakowego, wzmocnienia trwałości piany i ogólnej poprawy jakości gotowego już piwa, zaleca się używanie glukozy, polepszacza (brew enhancer) lub słodu w proszku jako dodatku do pierwszej fermentacji zamiast zwykłego cukru (sacharozy)
Rodzaje koncentratów firmy Brewferm dostępne na innych naszych aukcjach:
|
|
Brewferm - Framboos - Raspberry beer - piwo malinowe!!! Orzeźwiające piwo malionowe o delikatny zapachu. Idealne na gorące lato! Wyprodukowane z najlepszych odmian słodu i chmielu. Dla uzyskania 12 litrów piwa o mocy 5,5% należy dodać 0,5 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 12 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,5% (przy 12L) lub 4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Triple - Blond abbey beer Oryginalne, mocne, 'potrójne' klasztorne piwo belgijskie o pięknym złotym kolorze, gęstej i mocnej pianie, treściwe, dobrze nachmielone o lekkich nutach ziołowych. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,55 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Grand Cru - piwo z dodatkiem owsa Pełne piwo złotego koloru z trwałą białą pianą, o przyjemnym korzennym zapachu i ostrym słodowo - owocowym smaku. Piwo wyprodukowane z dodatkiem owsa z najlepszych odmian słodu i chmielu. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,55 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Ambiorix Belgijskie piwo na lato. Doskonale orzeźwiające, początkowo lekko kwaśne później o coraz przyjemniejszym słodkim smaku, bursztynowe, tradycyjne piwo belgijskie typu ale. Dla uzyskania 15 litrów piwa o mocy 6,5% należy dodać 1,1 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 15 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 6,5% (przy 15L) lub 5,2% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Diabolo Belgijska specjalność. Piekielna moc połączona z delikatnym słodkim smakiem a to wszystko zamknięte w złocistym piwie pod gęstą białą pianą. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,5 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Gallia - Belgian Ale Słynne belgijskie ale w klasycznym wydaniu. Lekko czerwonawy kolor, zrównoważony lekko wytrawny smak z wyrafinowaną goryczką to charakterystyczne cechy tego orzeźwiającego trunku. Dla uzyskania 12 litrów piwa o mocy 5,5% należy dodać 0,5 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 12 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5,5% (przy 12L) lub 4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
|
Brewferm - Abdij - Dark Abbey - piwo klasztorne Ciemnobrązowe, tradycyjne belgijskie mocne piwo typu ale, o pełnym słodowym smaku. Wymaga dłuższego okresu dojrzewania. 'Boskie piwo' wytwarzane od wieków w klasztorach. Dla uzyskania 9 litrów piwa o mocy 8% należy dodać 0,5 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 9 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 8% (przy 9L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Oud Vlaams Bruin - Old flemish brown
Bardzo aromatyczne, ciemnobrązowe piwo typu ale z wyczuwalną nutą lukrecji i niższej zawartości alkoholu. Dla uzyskania 12 litrów piwa o mocy 6,5% należy dodać 0,85 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 12 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 6,5% (przy 12L) lub 4,4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Brewferm - Tarwebier - White beer - piwo pszeniczne Klasyczny biały belgijski 'blanche', wyprodukowany ze słodu pszenicznego. Dobrze gaszące pragnienie, jasne, mętne piwo o orzeźwiającym smaku i wspaniałym aromacie. Dla uzyskania 15 litrów piwa o mocy 5% należy dodać 0,8 kg cukru. Z jednej puszki koncentratu można otrzymać 15 lub 20 l doskonałej jakości piwa domowego. Opakowanie zawiera 1,5kg nachmielonego ekstraktu słodowego, paczkę drożdży piwowarskich oraz instrukcje w języku polskim. Koncentrat wyprodukowany w Belgii. Zawartość alkoholu w gotowym piwie około 5% (przy 15L) lub 4% (przy 20L). Zalecana temperatura fermentacji: 18-25°C. Czas trwania fermentacji 5 do 7 dni. |
|
Dropsy fermentacyjne - 180g (50 szt.)
Prosty sposób aby nagazować piwo domowe. Dropsy fermentacyjne to wygodny sposób wywołania wtórnej fermentacji młodego piwa w butelkach w celu odpowiedniego nagazowania.
Z doświadczenia wiemy że proces rozlewu piwa jest dość nudny i nader uciążliwy z uwagi na konieczność odmierzania i wsypywania cukru do butelek. Mając to na uwadze wprowadzamy na rynek polski dropsy fermentacyjne, które są doskonałą alternatywą dla cukru czy glukozy podczas rozlewu młodego piwa. Dropsy są wygodne w użyciu (wystarczy dodać jedną sztukę na każde 0,5litra piwa), nie pozostawiają bałaganu o który tak łatwo przy odmierzaniu cukru, szybko się rozpuszczają bez konieczności odwracania lub potrząsania butelką a przede wszystkim nie powodują nadmiernego pienienia się piwa w czasie rozlewu. Opakowanie zawiera 180g - 50 sztuk dropsów. Każdy z nich zawinięty jest osobno dzięki czemu nie sklejają się w czasie przechowywania i łatwo je dawkować. Jeden drops to ok. 3gramowa porcja cukru niezbędna do odpowiedniego nagazowania 0,5litra młodego piwa. Dropsy fermentacyjne można używać zarówno w czasie rozlewu piwa do butelek jak i mini-kegów. Opakowanie wystarcza na refermentacje 1 nastawu piwa czyli 23 litry. |
|
Polepszacz piwa domowego 1 kg
Jest to specjalna mieszanka poprawiająca smak, zapach oraz trwałość piany piwa domowego. Coopers – Brew Enhancer2 to doskonały zamiennik cukru ( sacharozy )używany przy warzeniu piwa. W jego skład wchodzi mieszanina: - glukozy ( zapewniająca lepsze odfermentowanie) - maltodekstryn ( dzięki którym piwo jest pełniejsze, ma lepszy smak i trwałą delikatną pianę) - suszony jasny ekstrakt słodowy ( zwiększa słodowy charakter piwa, dzięki czemu piwo nabiera jeszcze pełniejszego smaku) Polepszacz polecany jest do wszystkich rodzajów piw jeśli zależy nam na podkreśleniu jego głębi i pięknego słodowego aromatu. Największy wybór koncentratów do produkcji piwa w domu znajdziesz na innych naszych aukcjach.Zapraszam do zapoznania sie z pełna ofertą.
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych. Jeszcze nigdy nie ważyłeś piwa ani nie robiłeś wina? Nie masz potrzebnego sprzętu? Cały niezbędny i przydatny sprzęt do produkcji piwa domowego kupisz na innych naszych aukcjach Do sporządzenia piwa z proponowanych zestawów niezbędne będą: pojemnik fermentacyjny ok. 30l (lub szklany balon na wino), około 46 butelek do piwa 0,5l, kapslownica i kapsle lub 25 butelek PET 0,9l
Pamiętaj !!! Piwo domowe jak każdy inny napój alkoholowy należy spożywać z umiarem. Piwa domowego nie wolno sprzedawać. Kierowanie pojazdem mechanicznym pod wpływem alkoholu jest zabronione i surowo karane. |
|
|
|
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.