BRAT QUINOA - KOMOSA RYŻOWA
Komosa pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 5 tysięcy lat. Komosę przed gotowaniem należy wypłukać, aby pozbyć się saponin nadających gorzkawy smak. Quinoa powinna być gotowana pod przykryciem od 12 do 15 minut na małym ogniu.
Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Przeznaczenie: Według własnego uznania.
Informacje o alergenach: W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja oraz produkty zawierające gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
- Stan produktu: fabrycznie nowy
- Kraj pochodzenia: Peru
- Data ważności zgodna z deklaracją zawartą na etykiecie
- Składniki: quinoa
- Producent: BRAT.pl sp. z o.o. sp. k., ul. Kilińskiego 66A 34-700 Rabka-Zdrój, Polska
Na opakowaniu produktu mogą występować różnice w szacie graficznej.