Brat Fasola mung - 500 g
PRODUKT NATURALNY WYSOKIEJ JAKOŚCI
Fasola Mung (Mungo), inaczej cudowna złota fasola, jest źródłem zdrowia!
- Fasola Mung to najbardziej wartościowa roślina strączkowa na świecie.
- Zaliczana do superfoods.
- Bogata w błonnik, białko, kwas foliowy, mangan i magnez.
- Znana i ceniona przy regulacji pracy jelit i przez osoby odchudzające się gdyż jest niskokaloryczna, ale bardzo sycąca.
- Zmniejsza apetyt na węglowodany i słodycze do tego ma niski indeks glikemiczny.
- Regularne spożywanie fasoli mung łagodzi stres i obniża napięcie psychiczne.
- Fasola mung może być podstawą przeróżnych potraw w postaci gotowanej lub jako kiełki.
- Nie może jej zabraknąć w diecie wegetariańskiej i wegańskiej (duża zawartość białka).
Stosowanie:
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
Ważne:
- Produkt pakowany jest w opakowanie typu "doypack" ze struną co pozwala na zachowanie długiej świeżości, gdyż można takie opakowanie wielokrotnie otwierać i zamykać a samo opakowanie jest trwałe co jest istotne podczas transportu.
- W zakładzie pakowane są również: migdały, różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten. W związku z tym, pomimo starań, prezentowany produkt może zawierać śladowe ilości glutenu.
- Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Dystrybutor: Brat Sp. z o.o.