W skład wchodzą owoce borówki (ok. 50%), gruszki (ok. 50%) i trochę cukru. Produkt nie zawiera konserwantów, więc po otwarciu można go trzymać tylko kilka dni w lodówce.
Owoce borówki brusznicy są bardzo trwałe dzięki zawartości kwasu benzoesowego, mają smak gorzko-kwaskowaty. Mają działanie moczopędne, bakteriobójcze, regulujące czynności trawienne. Zawierają fosforany, sole żelaza i kwasy organiczne, dużo witaminy C, pektyny, cukry i garbniki. Wytwarzać z nich można dżemy, konfitury, soki, kompoty, nalewki. Mogą być też dodatkiem do win.
Gruszki zawierają drogocenne dla organizmu składniki w tym: potas, fosfor, wapń, magnez, sód, miedź, żelazo, bor, jod, błonnik, pektyny, olejki eteryczne, kwasy owocowe: cytrynowy i jabłkowy. Poza tym są bardzo smaczne i słodkie.
Mam w ofercie dżemy z dzikich owoców oraz suszone i marynowane grzyby. Można łączyć różne oferty.