Borówka amerykańska to znane i cenione od wieków owoce, które cechują się wyjątkowymi walorami smakowymi oraz właściwościami prozdrowotnymi. Należą do najbardziej wartościowych owoców. Są lubiane za delikatną nutę kwasowości.
Sprawdzają się jako zdrowa, pyszna przekąska oraz jako dodatek do sosów i kremów. Dodatek do musli, jogurtów, serków, galaretek owocowych, mieszanek herbat owocowych. Z użyciem czarnych jagód przygotujesz smakowite ciasto, ciasteczka, torty, orzeźwiające lody.
Suszenie owoców to jedna z najstarszych metod ich konserwacji, która pozwala cieszyć się nimi cały rok (zwłaszcza, że sezon owocowy trwa krótko). W procesie suszenia zachowane zostają nie tylko walory smakowe, ale i wartościowe składniki odżywcze zawarte w owocach, dlatego jest to nie tylko lekka i smaczna, ale też zdrowa przekąska, która zachowuje swoją świeżość na bardzo długo.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: Borówka amerykańska, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat naturalny