ZAMÓWIENIE INDYWIDUALNE DLA KLIENTA
WYSYŁKA NIEMCY
30x borowik 100 g Kl 1 = 30x 45 = 1350
4 x podgrzybek 100 g Kl 1 = 4 x 38 = 152
podsumowanie zakupu: 1502 zł
wysyłka do Niemiec GRATIS
Dwa sposoby przygotowania:
- Moczenie grzybów w wodzie: Grzyby myjemy w letniej wodzie, przekładamy je do garnka, zalewamy letnią wodą, tak by przykryła grzyby i moczymy przez kilka godzin, muszą zmięknąć i napęcznieć. Wodę, w której moczyły się suszone grzyby, przecedzamy, by pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń – drobinek piasku czy resztek leśnej ściółki. Przelewamy ją do garnka, dodajemy miękkie grzyby i gotujemy.
- Moczenie grzybów w mleku: Zalanie grzybów mlekiem to sposób z kuchni staropolskiej, niektóre przepisy mówią też, że mleko należy delikatnie osolić. Grzyby suszone moczymy przez 4-5 godzin, dzięki temu będą aromatyczne i smakować będą jak świeże. Po wymoczeniu grzyby przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy, aż będą miękkie.