„Borjomi” to naturalna mineralna woda wodorowęglanowo-sodowa o naturalnej mineralizacji, stosowana do zapobiegania i leczenia chorób związanych z układem trawiennym, metabolizmem i stosowana jako woda stołowa. Jej systematyczne stosowanie (jak każda inna wysoce zasolona woda) ma przeciwwskazania. Borjomi jest produkowana z 9 studni o głębokości od 200 do 1500 m na terenie rezerwatu Borjomi, w temperaturze 38–40 ° C, co jest naturalne dla wód termalnych. Skład mineralny Borjomi nie zmienił się od 1890 roku, od początku ciągłych obserwacji laboratoryjnych.
Mineralizacja wynosi 5,0–7,5 g / dm³. Skład chemiczny (mg / dm³) HCO3- 3500-5000 SO4- <10 Cl-250-500 Ca2 + Mg2 + 20-150 Na + 1000–2000 K + 15–45 fluor jest częścią
Składniki odżywcze, witaminy, pierwiastki śladowe na 100 g: Woda 100,0 g Potas 3,0 mg Wapń 13,0 mg Krzem 10,0 mg Magnez 20-150 mg Sód 200,0 mg Siarka 0,8 mg Chlor 50,0 mg Aluminium 100,0 mcg Bor 1200,0 mcg Tytan 4.0 mcg Fluor 800,0 mcg Stront 480,0 mcg
Pojemność: 0,5 L PET
Zapraszamy do odbioru osobistego.