Bonduelle Na ciepło Fasolka po bretońsku zestaw 6x 430 g
Polska Fasolka Po Bretońsku Bonduelle to wyjątkowa kompozycja białej fasoli i ziół w smakowitym pomidorowym sosie – wystarczy podgrzać i gotowe! Danie w sosie idealnie sprawdzi się, gdy nie masz czasu na gotowanie lub gdy masz ochotę na coś naprawdę pysznego.
Polska Fasolka Po Bretońsku to produkt 100% roślinny, który możesz wzbogacić dodając do niego kiełbasę, mielone mięso lub podać z ryżem. Stwórz swój ulubiony pełnowartościowy posiłek w kilka minut!
Spróbuj Polskiej Fasolki Po Bretońsku Bonduelle również bez dodatków i poczuj smak tradycyjnej polskiej kuchni.
Jak gotować… nie gotując? Sięgnij po Dania w sosie Bonduelle!
Stawiamy na naturę i czystą etykietę
W Bonduelle wierzymy, że natura smakuje najlepiej! Dzięki polityce czystej etykiety w naszych produktach redukujemy dodatki do żywności – stawiamy na 100% naturalne składniki.
- Pyszne danie – wystarczy podgrzać!
- Pełnowartościowy posiłek roślinny.
- Najlepszy smak i chrupkość.
- Recykling bez końca.
Wartości odżywcze:
W 100 g odsączonego produktu:
- Energia w kJ 455 kJ
- Energia (kcal) 109 kcal
- Tłuszcz 3,2 g
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g
- Węglowodany 13,1 g
- W tym cukier 5,8 g
- Błonnik 5,1 g
- Białko 4,3 g
- Sól 1 g
Waga netto: 430 g.
Składniki:
woda, biała fasola 36%, koncentrat pomidorowy 7%, cukier, olej słonecznikowy, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona, przyprawy 0,2%, mieszanka ziół, czosnek suszony.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze otoczenia.
Dane producenta/dystrybutora:
Bonduelle Polska S.A., ul. Puławska 303, 02-785 Warszawa
Dania w puszkach – wybierz recykling bez końca
W Bonduelle wybieramy zrównoważone opakowania, nadające się do upcyklingu lub recyklingu.
Do produkcji naszych puszek wykorzystujemy wyłącznie metal, który nadaje się do recyklingu bez końca. Wybierając dania w puszkach Bonduelle, wspierasz nasze inicjatywy na rzecz ochrony środowiska.
Zobowiązania Bonduelle
Inspiracja
Fasolka po bretońsku z szałwią i fetą
- 2 puszki Polskiej fasolki po bretońsku Bonduelle
- 1 duża cebula
- 150 g wędzonego boczku bez skóry
- 8 listków szałwi
- 50 g sera feta
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Boczek kroimy w nieduże kawałki. Na patelnię wrzucamy boczek i cebulę, smażymy przez 5 minut. Kolejno dokładamy porwane listki szałwii i przesmażamy przez 1 minutę. Dodajemy Polską fasolkę po bretońsku Bonduelle, mieszamy. Podgrzewamy przez 3-4 minuty. Fasolkę po bretońsku nakładamy do miseczek, posypujemy pokruszoną fetą i podajemy z dodatkiem pieczywa.