Boczek wieprzowy bez skóry (1 kg) Wiejski smak mięsa
Boczek wieprzowy bez skóry to kawałek mięsa pozbawiony zewnętrznej warstwy skóry. Ma gładką i jednolitą powierzchnię, ale może zawierać delikatną warstwę tłuszczu. Kształt i rozmiar boczku może się różnić, zależnie od tego, jak jest krojony.
Boczek wieprzowy bez skóry z Rusiborza jest miękkim mięsem z delikatną teksturą. Mięso jest marmurkwane tłuszczem, co sprawia, że jest soczyste i aromatyczne.
Waga: 1 kg
Jak przechowywać?
Najlepiej w temperaturze od 2-6°C
Termin spożycia jest podany na etykiecie każdego produktu. Przy zachowaniu odpowiedniej temperatury przechowywania wynosi od 3 do 5 dni, w zależności od produktu.
Realizacja zamówienia:
Zamówienia dostarczamy od wtorku do piątku.
Razem dbamy o środowisko!
Czy wiesz, że zamawiając wyroby od Paczki z Rusiborza, dostarczymy Ci je zapakowane w karton z certyfikatem FSC, będący gwarantem zrównoważonej gospodarki zasobami lasów? Razem z nami chronisz kluczowe gatunki zwierząt terenów leśnych i nie wspierasz tzw. rabunkowej wycinki lasów.
Wybierając naszą Paczkę wspólnie dbamy o ekologiczną i zrównoważoną gospodarkę terenów zielonych.
Wyroby z Rusiborza - dlaczego warto?
Dlaczego nasze wyroby są wyjątkowe? Mięso i wędliny pochodzą tylko z własnej hodowli.* Świnki hodujemy bez antybiotyków. Nie korzystamy z żadnych pośredników handlowych. Do wyrobów dodajemy tylko naturalne przyprawy.
Wszystko odbywa się w naszym gospodarstwie w Rusiborzu. Tutaj uprawiamy zboża.W naszej mieszalni powstaje pasza, którą karmimy nasze świnki. We własnej masarni przygotowujemy smakowite wyroby, używając naszych autorskich mieszanek naturalnych przypraw. Sami wędzimy dymem z olchy, dębu i wiśni. Spakowane próżniowo produkty, które póżniej wkładamy do Twojej paczki, zabezpieczamy specjalnym wkładem termicznym i buteleczkami zamrożonej wody źródlanej na czas transportu. Wszystko po to, by Twoja Paczka z Rusiborza zachowała najwyższą jakość.
* z wyjątkiem wołowiny, która pochodzi od lokalnych dostawców. Dla zachowania wyjątkowego tradycyjnego smaku, do kiełbasy polskiej i wiejskiej dodajemy odrobinę wysokiej jakości wołowiny.