Boczuś wędzony, mmmmm.... Trudno się nie rozmarzyć. Szczególnie gdy, z naszego Wędzonego Gotowanego boczku skomponujesz sobie mistrzowską kanapkę. Z dużą ilością boczku od „Kamiński”, będzie ona wspaniałą alternatywą na drugie śniadanie/lunch z typowymi wędlinami z kromkami pysznego świeżego chleba. Poczuj jego soczystość oraz aromat wędzonej skórki już dziś, daj się mu uwieść smakiem...
Nad wszystkimi produktami wędzonymi, pieczę sprawuje nasz świetny mistrz ognia – Pan Jarosław Moćko. Nikt, tak jak on, nie kontroluje temperatury w wędzarni – dopieszczając w niej wyroby od 23 lat w naszej firmie. To on również, pieczołowicie dobiera odpowiednie drewno olchowe, tak aby zachować pyszny i unikatowy smak naszego Boczku Wędzonego Gotowanego bez skóry. Zawsze wie, kiedy jest idealny moment by dodać kolejne drewno do wędzarni . Pan Jarosław jest rzemieślnikiem i nie idzie na żadne ustępstwa w procesie klasycznego i tradycyjnego wędzenia.
Tylko czas, spokój i żywy ogień...
Skład oferowanego wędzonego, gotowanego boczku bez skóry:
Wędzonka wieprzowa, pieczona, z wodą dodaną.
Składniki: mięso wieprzowe (95%), sól, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), izolat białka SOJOWEGO, białko zwierzęce (wieprzowe), substancja zagęszczająca: karagen; skrobia, żelatyna wieprzowa, czosnek świeży, aromat do środków spożywczych, przeciwutleniacz: E316, syrop glukozowy, hydrolizowane białko roślinne (zawiera SOJĘ). Substancja konserwująca: azotyn sodu. Pakowano metodą próżniową. Termin przydatności do spożycia znajduje się na dole etykiety. Temperatura przechowywania: od 0°C do +4°C. Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100g produktu (wartości średnie). Wartość energetyczna 1190 kJ/287 kcal; tłuszcz 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,8 g, węglowodany 1,2 g w tym cukry <0,5 g, białko 17 g, sól 2,2 g.
Transport żywności ma ogromne znaczenie, a ponadto – jest dużym wyzwaniem logistycznym. Zwłaszcza w przypadku mięsa, które musi mieć zapewnione odpowiednie warunki termiczne, wilgotność, a także zabezpieczenie przed dostępem powietrza oraz bakterii.
Wszystkie oferowane przez Nas produkty, sprzedawane za pośrednictwem serwisu Allegro, są pakowane próżniowo w technologii VAC, która polega na umieszczeniu produktu w opakowaniu foliowym o małej przepuszczalności i usunięciu z niego powietrza oraz szczelnym termicznym zamknięciu.
Produkt zostaje następnie umieszczony w dostosowany wielkością, nośnością i pojemnością pojemnik termoizolacyjny, wyposażony we wkłady chłodzące zapewniające optymalne warunki temperaturowe podczas transportu.
Całość zabezpiecza opakowanie kartonowe. Wszystko to czynimy po to, żeby "smak z dawnych lat" docierał do Państwa z zachowaniem terminowości dostaw oraz świeżości naszych produktów.
Koszt pakowania w kwocie 10,00 PLN doliczany jest do cennika kosztów transportu.
Przetwórnia mięsa Kamiński to firma rodzinna, istniejąca od 1990 roku. W swojej stałej ofercie posiadamy około 150 gatunków mięsa i wędlin, które wyróżnia doskonały tradycyjny smak.
W 1990 roku nasza rodzinna pasja stała się naszą pracą dając początek firmie Kamiński. Od tamtej chwili dostarczamy najwyższej jakości produkty, które zachwycają idealnym „smakiem z dawnych lat”. Smakiem, który nadają naturalne składniki, tradycyjne sposoby przygotowywania i przez lata dopracowywane receptury. Wszystko po to, aby nasze produkty mogły na co dzień gościć w domach naszych klientów i cieszyć doskonałym smakiem.