Opis szczegółowy
Boczek surowy wędzony
Parametry produktuRodzajWędzonkaGatunek mięsaWieprzowinaTypPaczkowanyMetoda wytwarzaniaWędzoneKlasa trwałości produktuNietrwałyStopień rozdrobnieniaW całościSkładnikiBoczek wieprzowy bez żeber, chrząstki i skóry (98 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), sól, glukoza, aromaty, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej, substancja konserwująca: azotyn sodu e250Kraj pochodzenia/Wyprodukowano wPolskaWaga jednostkowa brutto1,02 kgProdukt składa się z połączonych kawałków mięsaNieTemperatura przechowywania min - max1 - 6 °CKraj pochodzenia głównego składnikaUnia EuropejskaKod CN0210 19 81AlergenyRyby i produkty pochodneNieNasiona sezamu i produkty pochodneNieOrzechyNieJaja i produkty pochodneNieGorczyca i produkty pochodneNieSoja i produkty pochodneNieMleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)NieSeler i produkty pochodneNieMięczaki i produkty pochodneNieSkorupiaki i produkty pochodneNieŁubin i produkty pochodneNieZboża zawierajace glutenNieDwutlenek siarki i siarczynyNiePrzechowywanieSposób przechowywaniaprzechowywać w warunkach chłodniczychWartość odżywczaZawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)<0,5Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)<0,5Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)24 gZawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)11 gZawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)2 gZawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)15 gWielkość porcji100 gWartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)1152 kJ/100gJednostka będąca podstawą przeliczeńg/100 gWartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml)278 kcal/100g