Kaszka bezmleczna Bio pełnoziarnista wielozbożowa z bananem i truskawką została skomponowana ze zbóż i owoców pochodzących z ekologicznych upraw, gdzie szczególnie dba się o środowisko naturalne, różnorodność biologiczną, stan gleby i źródła wody.
Bez dodatku cukru Bez oleju palmowego Bez konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku**
Zawiera naturalnie występujące cukry.
** zgodnie z przepisami prawa
Produkt dla niemowląt i małych dzieci.
Przygotowanie i stosowanie
Warto wiedzieć! Pierwsze produkty zbożowe można wprowadzać do diety niemowlęcia po 4. miesiącu życia. Dzieciom w wieku 1-3 lat eksperci zalecają podawanie 5 porcji różnych produktów zbożowych dziennie.
Komponując jadłospis kieruj się zasadami żywienia i rekomendacją lekarza. Pamiętaj o higienie ząbków swojego dziecka.
Sposób przygotowania: Zawsze przestrzegaj instrukcji właściwego przygotowania. Zanim przystąpisz do sporządzania posiłku dla dziecka, umyj dokładnie ręce i upewnij się, czy naczynia, których będziesz używać są czyste.
Krok 1 Przygotuj około 182 ml mleka modyfikowanego zgodnie z przepisem na opakowaniu i ostudź do temperatury ok. 40°C.
Krok 2 Wsyp powoli 18 g kaszki (ok. 4-5 łyżek stołowych).
Krok 3 Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odczekaj chwilę aż kaszka zgęstnieje.
Krok 4 Sprawdź temperaturę posiłku. Gotową kaszkę podaj dziecku lub pozwól spróbować samodzielnego jedzenia łyżeczką.
Nie podawaj ponownie resztek posiłku.
8+ 1-2 orientacyjna dzienna liczba porcji w zależności od wieku dziecka i rekomendacji lekarza 12+ 1-2 orientacyjna dzienna liczba porcji przy zachowaniu różnorodnej diety
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3-4 tygodni.
Składniki:
mąki* 95% [pełnoziarniste (pszenna*, 83,8%, owsiana* 2,7%, jęczmienna* 1,7%, żytnia* 1,7%, orkiszowa* 1,7%), kukurydziana* 1,7%, ryżowa* 1,7%], płatki bananowe* 4%, truskawka* w proszku 1%, tiamina
* z rolnictwa ekologicznego
Tekst dotyczący alergenów: Produkt zawiera gluten.