2x Kaszka mleczno-ryżowa BoboVita o smaku malinowym 230 g 571310
Kaszka mleczno-ryżowa o smaku malinowym, 230 g od BoboVita.
Cechy produktu:
- pojemność: 230 g
- wiek podawania: po 4 miesiącu
- skład: mąka ryżowa - 38,2%, mleko modyfikowane - 32,4% [odtłuszczone mleko w proszku, odmineralizowana serwatka w proszku (z mleka), tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, stabilizator: lecytyna sojowa), węglan wapnia, witaminy (C, niacyna, kwas pantotenowy, E, B1, B6, A, kwas foliowy, K, D, biotyna, B12), dwufosforan żelazowy, siarczan cynku, siarczan miedzi, jodek potasu], cukier, odtłuszczone mleko w proszku, maltodekstryna, tłuszcz roślinny (palmowy, rzepakowy, kokosowy, słonecznikowy, zawiera lecytynę sojową), proszek malinowy - 0,7%, naturalny aromat malinowy
- informacje dodatkowe: nie zawiera glutenu, zawiera mleko, zawiera soję
- rodzaj opakowania: zgrzewane
Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna! Kaszka o smaku malinowym od marki BoboVita stanowi idealne uzupełnienie diety maluszka. Możesz ją podawać maluszkowi, już po 4 miesiącu życia. Posiłek dostarcza dziecku niezbędnych witamin i składników mineralnych.
Sposób przygotowania: 150 ml wody przegotuj i ostudź do temperatury ok. 50°C. Następnie wsyp 45 g kaszki i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Nie gotuj. Odczekaj chwilę aż kaszka zgęstnieje. Kaszkę należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej i w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu torebki zawartość zużyj w ciągu 3 tygodni. Opakowanie zawiera około 5 porcji.
Wartości odżywcze w 100 g kaszki:
- wartość energetyczna kJ: 1799
- wartość energetyczna kcal: 427
- tłuszcz, w tym: g 10,5
- - kwasy nasycone g 4,4
- węglowodany, w tym: g 69,4
- - cukry g 36,2
- błonnik g 2
- białko g 12,6
- sól g 0,28
- witamina A µg 260 (65%)*
- witamina D µg 6 (60%)*
- witamina E mg 2
- witamina K µg 9
- witamina C mg 27 (109%)*
- tiamina mg 0,7 (140%)*
- niacyna mg 2,9 (41%)*
- witamina B6 mg 0,4 (57%)*
- kwas foliowy µg 80 (80%)*
- witamina B12 µg 1,1 (157%)*
- biotyna µg 15,1
- kwas pantotenowy mg 3
- sód mg 110
- wapń mg 412 (103%)*
- żelazo mg 3,8 (63%)*
- cynk mg 2,3 (58%)*
- miedź mg 0,13 (33%)*
- jod µg 84 (120%)*
- *% zalecanego dziennego spożycia
- zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej zawartości sodu