Reàl Cocktail Ingredients
Prace nad produktem rozpoczęto w 2006 roku skupiając się na stworzeniu pierwszego kremu kokosowego, który nie będzie zapakowany w puszkę. Udało się to dzięki połączeniu cukru trzcinowego, miąższu kokosowego oraz mleczka kokosowe w jednolitą kremową masę.Tak powstał Coco Reàl, który zapoczątkował całą serię produktów w wygodnych butelkach do wyciskania. Po podzieleniu się efektem prac z miksologami z całego świata reakcja była tak pozytywna, że postanowiliśmy stworzyć nową linię produktów puree. Pozwalającą artystom tworzącym koktajle sprostać wymaganiom konsumentów na całym świecie.
Tak więc w 2014 r. narodziła się pełna lista syropów infuzowanych puree owocowym marki Reàl. Zainspirowani przez miksologów, którzy poświęcili swoje życie, aby dążyć do perfekcji w jakości koktajli, postanowiliśmy stworzyć produkty, które podkreślą najbardziej autentyczne i czyste smaki na ziemi. Dlatego dużo uwagi poświęcamy odmianom owoców używanych do produkcji oraz ich jakości. Jak również miejscom skąd pochodzą, a są to najlepsze plantacje na świecie, gdzie owoce zbierane są ręcznie, oceniane oraz sortowane przez człowieka co umożliwia wybranie surowca najwyższej jakości.
Wyjątkowe procesy technologiczne polegające na wielokrotnym powtarzanym gotowaniu pod wysokim ciśnieniem do temp. 60 stopni a następnie schładzaniu, zapobiegają przegotowaniu i skarmelizowaniu owoców w syropie cukrowym. Pozwala to na zachowanie wszystkich wartości mineralnych i odżywczych. Dzięki zastosowaniu naturalnych konserwantów takich jak cukier, sok z cytryny czy ekstrakt z rozmarynu możliwe jest zmniejszenie sztucznych środków konserwujących. A kilkukrotne odsysanie powietrza i ozonowanie przestrzeni pomiędzy produktem a zamknięciem sprawia że barwa i smak pozostaje dłużej naturalny.
Ponieważ wiemy, że napój jest tak dobry, jak jego składniki, wszystko, co wchodzi w skład produktów Reàl, cechuje świeżość i jakość, która nie ma sobie równych w branży. Każdy produkt zawiera do 40% czystego przecieru owocowego, zmieszanego z całkowicie naturalnym cukrem trzcinowym, aby stworzyć produkt idealny do mieszania i miksowania koktajli wszystkich odmian.
Jedynym sposobem, aby naprawdę zrozumieć, jak Reàl rewolucjonizuje koktajle dla miksologów i konsumentów, jest doświadczyć tego samemu.
Blueberry Reàl
To wyprodukowany z jagód syrop infuzowany/nasyczny przecierem owocowym. Bogaty jagodowy smak jest odważny i soczysty. Idealnie nadaje się do koktajli, w tym bellini, koktajli piwnych, mrożonych lub wstrząsanych daiquiris i wielu napojów bezalkoholowych. Znajduje zastosowanie w wielu przepisach kulinarnych.
Cechy produktu
Zawiera 40% jagód odmiany Goldtraube uprawianej nad Północno-Zachodnim Pacyfikiem. Wymieszanych z syropem z cukru trzcinowego.
Delikatne przetwarzanie pozwala na pełniejsze oddanie smaku. Nie zawiera przegotowanych i karmelizowanych nut smakowych.
Wysoka zawartość owoców zwiększają intensywność smaku.
Butelka przed zamknięciem jest ozonowana, aby zagwarantować świeżość produktu.
Za barem
Idealny do bellini, włoskich napojów gazowanych, koktajli piwnych, napojów bezalkoholowych oraz mrożonych lub wstrząsanych koktajli.
Łatwo rozpuszcza się w napojach dodając im owocowego uderzenia. Idealnie nadaje się do koktajli rzemieślniczych.
Opakowanie przyjazne dla barmanów butelka typu Squeeze ulubiona przez Mixologów.
Kuchnia
Doskonały pod względem kulinarnym znajdzie zastosowanie w wypiekach i deserach.
Świetnie sprawdza się jako dodatek do sosów, marynat i glazur. Zwłaszcza do mięs pieczonych, dziczyzny i drobiu. Doskonała baza do zup owocowych.
Idealny do eksperymentowania z koncepcjami gastronomii molekularnej, takimi jak pianka owocowa lub kawior.
Syropy infuzowane Real doskonale nadają się do eksperymentów kulinarnych, takich jak pieczenie i desery, są idealne do przyprawiania ciast, ciasteczek, babeczek, serników i innych waszych pomysłów kulinarnych. Wszechstronne zastosowanie pozwala na użycie ich jako składnika marynat i glazur do mięs takich jak wołowina, wieprzowina, kurczak lub owoce morza. Świetnie sprawdza się w kuchni molekularnej jako składnik piany owocowej czy kawioru.
Opakowanie wygodna butelka typu Squeeze!
- Pojemność: 500 ml
Po uzgodnieniu dostępna jest większa ilość produktu.
PRZYDATNE PRZEPISY
Herbata jagodowa
SKŁADNIKI
30 ml Blueberry Reàl
napełnij herbatą
Blueberry Lemon Up
SKŁADNIKI
30 ml Blueberry Reàl
150 ml Lemoniady Sprite/7up
Tarta jagodowa
SKŁADNIKI
15 ml Blueberry Reàl
30 ml Lime cordial Finest Call
60 ml Swet&Sour Finest Call
30 ml wódki
15 ml aperolu
Blueberry Hard Lemonade
SKŁADNIKI
60 ml Blueberry Reàl
40 ml Wódka
Wypełnij lemoniadą
Blueberry Daiquiri
SKŁADNIKI
40 ml Blueberry Reàl
40 ml rumu
30 ml świeżego soku z limonki
Blueberry Iced Tea
SKŁADNIKI
30 ml Blueberry Reàl
200 ml herbaty mrożonej (niesłodzonej)
Blueberry Mule
SKŁADNIKI
45 ml Blueberry Reàl
Wódka 45 ml
15 ml świeżego soku z limonki
wypełnić piwem imbirowym
Blueberry Hawaiian
SKŁADNIKI
60 ml Blueberry Reàl
30 ml białego rumu
15 ml Blue Curacao
30 ml soku ananasowego
15 ml świeżego soku z cytryny
Martini z jagodami i śmietaną
SKŁADNIKI
45 ml Blueberry Reàl
30 ml Wódki Waniliowej
60 ml Śmietanki
Cydr Jagodowy
SKŁADNIKI
45 ml Blueberry Reàl
wypełnić cydrem jabłkowym
Blueberry Mojito
SKŁADNIKI
30 ml Blueberry Reàl
40 ml rumu
napełnij wodą sodową
4 - ćwiartki limonki
4 - liście mięty