ZESTAW ZAWIERA:
3 x Blue Dragon Zestaw do przygotowania zupy Ramen 201 g
Blue Dragon Zestaw do przygotowania zupy Ramen 201 g
Zestaw do przygotowania zupy Ramen: makaron pszenny, baza do zupy z sosem sojowym, suszone warzywa.
Składniki:
makaron 49,8% [mąka pszenna, woda, sól, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany potasu)], baza do zupy 49,8% [woda, sos sojowy 4% (woda, ziarna soi, pszenica, sól), cukier, maltodekstryna, olej palmowy, sól, ekstrakt drożdżowy, olej sezamowy, sproszkowany imbir, sproszkowana cebula, sproszkowany czosnek, pieprz, skrobia ziemniaczana, chlorek potasu, aromaty (soja), stabilizatory (karagen, karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), wzmacniacze smaku (5'-rybonukleotydy disodowe, guanylan disodowy, inozynian disodowy), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, alfa-tokoferol), suszone warzywa 0,4% (nasiona sezamu 0,2%, suszone płatki dymki 0,2%)]
Wskazówka dla alergików: alergeny są oznaczone czcionką pogrubioną.
Może zawierać jaja, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Ramen z pak choi, wołowiną i jajkiem
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon Ramen Noodle Kit
- około 300 g łopatki wołowej
- 2 kapustki pak choi
- 2 jajka
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo.
- Przygotuj ramen według przepisu na opakowaniu. Na 3-4 minuty przed końcem gotowania włóż do garnka podzieloną na listki kapustę pak choi.
- Na patelni rozgrzej olej, połóż kawałek wołowiny w całości, smaż 5-7 minut (w zależności od grubości mięsa) z każdej strony. Zdejmij na deskę, dopraw solą i pieprzem i odstaw na 5 minut.
- Po tym czasie pokrój w plasterki, przełóż do miski, wlej ramen z dodatkami. Na wierzch połóż ugotowane jajko.