Kupując w zestawie oszczędzasz!
ZESTAW ZAWIERA:
1 x Blue Dragon Noodle przygotowania zupy Ramen 201 g
1 x Blue Dragon Noodle do wietnamskiej zupy Pho 208 g
1 x Blue Dragon Noodle do przygotowania Pad Thai 265 g
Blue Dragon Zestaw do przygotowania potrawy Pad Thai 265 g
Zestaw do przygotowania potrawy Pad Thai: pasta Pad Thai, makaron ryżowy i kruszone orzeszki ziemne.
Składniki:
makaron ryżowy 47% (ryż, skrobia z tapioki), pasta Pad Thai 45% [cukier, olej sojowy, szalotka 6%, pasta tamaryndowa 5,5% (tamarynd, woda), pasta pomidorowa, ocet winny, czosnek 2%, sól, barwnik - ekstrakt z papryki, przeciwutleniacz - E 306, ekstrakt z papryki chili], kruszone orzeszki ziemne 8%
Wskazówka dla alergików: alergeny są oznaczone czcionką pogrubioną.
Może zawierać sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Pad thai z czerwoną papryką, pieczarkami i dymką
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon pad thai noodle kit
- około 350 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 dymka
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj, odcedź.
- Pieczarki pokrój w plasterki. Na patelni lub woku rozgrzej olej, dodaj pieczarki. Smaż na dość dużym ogniu przez około 7 minut, aż lekko zbrązowieją. Następnie dodaj paprykę pokrojoną w słupki, smaż 3 minuty. Następnie dodaj zawartość saszetek zestawu pad thai, smaż jeszcze około 7 minut na średnim ogniu, mieszając. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Przełóż na talerzyki, posyp posiekaną dymką.
Blue Dragon Zestaw do przygotowania wietnamskiej zupy Pho 208 g
Zestaw do przygotowania Wietnamskiej zupy Pho: makaron ryżowy, baza do zupy, przyprawy.
Do autentycznego Pho (2 porcje) potrzebujemy:
- 1 łyżkę oleju
- 300 g pokrojonego kurczaka
- Blue Dragon Wietnamska zupa Pho
- garść kiełków fasoli
- świeżą kolendrę, szczypiorek
- 1/2 limonki pokrojonej w cząstki
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej wok i dodaj olej. Podsmaż mięso.
- Zagotuj w garnku bazę do zupy Pho z 550 ml wody, następnie dodaj makaron ryżowy i gotuj na wolnym ogniu przez około 4 minuty do miękkości.
- Dodaj do garnka z zupą usmażone mięso, przyprawy z saszetki i inne dodatki. Smacznego!
Składniki:
makaron ryżowy 60% (ryż, skrobia z tapioki), baza do zupy 38,5% [woda, maltodekstryna, sos rybny 3,8% (ekstrakt z anchois - ryby, sól, woda, cukier), kolendra 1,7%, sos sojowy (woda, ziarna soi, pszenica, sól), sproszkowany czosnek, sproszkowany pieprz 0,2%, sproszkowana cebula, sól, cukier, mieszanka 5 przypraw 0,05%, ekstrakt drożdżowy, kwas - kwas octowy, stabilizator - guma ksantanowa, aromat, wzmacniacze smaku (guanylan disodowy, inozynian disodowy)], przyprawy 1,5% (anyż, suszone czerwone papryczki chili, suszona słodka bazylia, suszone płatki kolendry)
Wskazówka dla alergików: alergeny są oznaczone czcionką pogrubioną.
Może zawierać sezam, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Blue Dragon Zestaw do przygotowania zupy Ramen 201 g
Zestaw do przygotowania zupy Ramen: makaron pszenny, baza do zupy z sosem sojowym, suszone warzywa.
Składniki:
makaron 49,8% [mąka pszenna, woda, sól, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany potasu)], baza do zupy 49,8% [woda, sos sojowy 4% (woda, ziarna soi, pszenica, sól), cukier, maltodekstryna, olej palmowy, sól, ekstrakt drożdżowy, olej sezamowy, sproszkowany imbir, sproszkowana cebula, sproszkowany czosnek, pieprz, skrobia ziemniaczana, chlorek potasu, aromaty (soja), stabilizatory (karagen, karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), wzmacniacze smaku (5'-rybonukleotydy disodowe, guanylan disodowy, inozynian disodowy), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, alfa-tokoferol), suszone warzywa 0,4% (nasiona sezamu 0,2%, suszone płatki dymki 0,2%)]
Wskazówka dla alergików: alergeny są oznaczone czcionką pogrubioną.
Może zawierać jaja, orzeszki ziemne i inne orzechy.
Ramen z pak choi, wołowiną i jajkiem
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon Ramen Noodle Kit
- około 300 g łopatki wołowej
- 2 kapustki pak choi
- 2 jajka
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo.
- Przygotuj ramen według przepisu na opakowaniu. Na 3-4 minuty przed końcem gotowania włóż do garnka podzieloną na listki kapustę pak choi.
- Na patelni rozgrzej olej, połóż kawałek wołowiny w całości, smaż 5-7 minut (w zależności od grubości mięsa) z każdej strony. Zdejmij na deskę, dopraw solą i pieprzem i odstaw na 5 minut.
- Po tym czasie pokrój w plasterki, przełóż do miski, wlej ramen z dodatkami. Na wierzch połóż ugotowane jajko.