ZESTAW ZAWIERA:
1x Blue Dragon Chow Mein Noodle Kit 160g
1x Blue Dragon Pad Thai Noodle Kit 265
1x Blue Dragon Ramen Noodle Kit 201 g
Blue Dragon Chow Mein Noodle Kit 160g
Chow Mein to klasyczne danie makaronu smażonego na patelni, które można znaleźć w chińskich restauracjach. Jest przygotowywane ze smażonego makaronu, sosu sojowego, czosnku i sezamu. Możesz spersonalizować swoje Chow Mein, dodając ulubiony rodzaj białka i warzyw.
Wartość energetyczna: 1255 kJ/300 kcal Tłuszcz: 3.2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.5 g Węglowodany: 57 g w tym cukry: 7.6 g Błonnik: 3.0 g Białko: 9.6 g Sól: 2.4 g
Blue Dragon Zestaw do przygotowania zupy Ramen 201 g
Składniki:
makaron 49,8% [mąka pszenna, woda, sól, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany potasu)], baza do zupy 49,8% [woda, sos sojowy 4% (woda, ziarna soi, pszenica, sól), cukier, maltodekstryna, olej palmowy, sól, ekstrakt drożdżowy, olej sezamowy, sproszkowany imbir, sproszkowana cebula, sproszkowany czosnek, pieprz, skrobia ziemniaczana, chlorek potasu, aromaty (soja), stabilizatory (karagen, karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), wzmacniacze smaku (5'-rybonukleotydy disodowe, guanylan disodowy, inozynian disodowy), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, alfa-tokoferol), suszone warzywa 0,4% (nasiona sezamu 0,2%, suszone płatki dymki 0,2%)]
Ramen z pak choi, wołowiną i jajkiem
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon Ramen Noodle Kit
- około 300 g łopatki wołowej
- 2 kapustki pak choi
- 2 jajka
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotuj na twardo.
- Przygotuj ramen według przepisu na opakowaniu. Na 3-4 minuty przed końcem gotowania włóż do garnka podzieloną na listki kapustę pak choi.
- Na patelni rozgrzej olej, połóż kawałek wołowiny w całości, smaż 5-7 minut (w zależności od grubości mięsa) z każdej strony. Zdejmij na deskę, dopraw solą i pieprzem i odstaw na 5 minut.
- Po tym czasie pokrój w plasterki, przełóż do miski, wlej ramen z dodatkami. Na wierzch połóż ugotowane jajko.
Blue Dragon Zestaw do przygotowania potrawy Pad Thai 265 g
Składniki:
makaron ryżowy 47% (ryż, skrobia z tapioki), pasta Pad Thai 45% [cukier, olej sojowy, szalotka 6%, pasta tamaryndowa 5,5% (tamarynd, woda), pasta pomidorowa, ocet winny, czosnek 2%, sól, barwnik - ekstrakt z papryki, przeciwutleniacz - E 306, ekstrakt z papryki chili], kruszone orzeszki ziemne 8%
Pad thai z czerwoną papryką, pieczarkami i dymką
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon pad thai noodle kit
- około 350 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 dymka
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj, odcedź.
- Pieczarki pokrój w plasterki. Na patelni lub woku rozgrzej olej, dodaj pieczarki. Smaż na dość dużym ogniu przez około 7 minut, aż lekko zbrązowieją. Następnie dodaj paprykę pokrojoną w słupki, smaż 3 minuty. Następnie dodaj zawartość saszetek zestawu pad thai, smaż jeszcze około 7 minut na średnim ogniu, mieszając. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Przełóż na talerzyki, posyp posiekaną dymką.