ZESTAW ZAWIERA:
1 x Blue Dragon Zestaw do przygotowania dania Thai Red Curry 253 g
1 x Blue Dragon Zestaw do przygotowania dania Thai Green Curry 253 g
Blue Dragon Zestaw do przygotowania dania Thai Red Curry 253 g
Składniki:
krem kokosowy (79%) [ekstrakt kokosowy, woda, stabilizator (E 466)]
pasta na bazie pasty kokosowej i przypraw (20%) [pasta kokosowa (6,3%), trawa cytrynowa (3%), suszone czerwone papryczki chilli (2,5%), czosnek (1,5%), sól, galangal (1%), cukier palmowy, szalotka (0,5%), skórka limonki kaffir, nasiona kolendry (0,3%), ekstrakt drożdżowy w proszku, cukier, barwnik (ekstrakt z papryki), przeciwutleniacz (E306)]
przyprawy (1%) [suszone czerwone papryczki chilli (0,6%), suszona słodka bazylia (0,2%), suszone liście limonki kaffir (0,2%)]
Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy i sezam.
Zawartość opakowania:
- Zestaw do przygotowania dania Thai Red Curry:
- pasta na bazie pasty kokosowej i przypraw
- krem kokosowy
- przyprawy
Czerwone curry z krewetkami na Nowy Rok
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon Thai Red Curry
- Około 250 g krewetek
- 1 czerwona cebula
- 1 zielona papryka
- 1 kapustka pak choi
- natka pietruszki lub kolendra
- limonka
- 2 łyżki oleju
- sól
- ryż do podania
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej olej, dodaj krewetki, smaż około 5 minut, na złoty kolor. Dopraw solą. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w słupki. Dodaj zawartość saszetek zestawu Thai Red Curry, całość wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut. Na koniec dodaj przekrojoną kapustkę pak choi. Gotuj jeszcze około 3-4 minuty. Na wierzch dodaj limonkę i kolendrę lub natke pietruszki. Podawaj z ryżem.
Blue Dragon Zestaw do przygotowania dania Thai Green Curry 253 g
Składniki:
krem kokosowy (79%) [ekstrakt kokosowy, woda, stabilizator (E 466)]
pasta (20%) [pasta kokosowa (8%), czosnek (8%), cukier palmowy, szalotka (1,5%), zielone papryczki chilli (1,5%), trawa cytrynowa (1,5%), galangal (1%), słodka bazylia (0,5%), sól, skórki z limonki kaffir, nasiona kolendry, cukier, biały pieprz, kurkuma, przeciwutleniacz (E 306)
przyprawy (1%) [suszone czerwone papryczki chilli, suszona słodka bazylia, suszone liście limonki kaffir (0,2%)]
Może zawierać orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam i soję.
Zawartość opakowania:
- Zestaw do przygotowania dania Thai Green Curry:
- pasta Thai Green Curry
- krem kokosowy
- przyprawy
Tajska zupa zielone curry
Składniki (na 2 porcje):
- 1 zestaw Blue Dragon Thai Green Curry
- 150 g makaronu noodle jajeczne
- 400 g piersi z kurczaka
- 400 g pieczarek
- 200 g różyczek brokułu
- 2 garści świeżych liści szpinaku
- kiełki fasoli mung
- limonka
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka dopraw solą i pieprzem, usmaż na patelni na złoty kolor.
- Pieczarki pokrój w plastry, usmaż na patelni, na koniec dopraw solą i pieprzem.
- Makaron ugotuj, odcedź.
- Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i pastę green curry z zestawu, całość gotuj około 15 minut. Na około 7 minut przed końcem gotowania dodaj różyczki brokułu. Na koniec wlej mleczko kokosowe z zestawu green curry, dodaj liście szpinaku. Całość zagotuj.
- Do miseczek nałóż makaron, pokrojoną pierś z kurczaka, pieczarki, wlej zupę z brokułem i szpinakiem. Na wierzch dołóż kiełki fasoli mung i cząstkę limonki.