Pod koniec 2007 roku Blasercafe stała się pierwszą szwajcarską firmą, która została przyjęta do włoskiej organizacji Caffe Speciali Certificati, która ma najbardziej rygorystyczne kryteria jakości. Rosso & Nero nosi dumę CSC i wyróżnia się doskonale zbalansowanym gustem.
Skład: 80% Arabika / 20% Robusta
Kraj: Brazylia, Indie, Indonezja
Stopień palenia: Ciemny
Smak: Perfekcyjnie zrównoważone nutki kwasowości i goryczy, wyraźnie słodki, lekko słony
Aromat: Nuty ciemnej czekolady, orzechów włoskich, jeżyn i świeżej śmietanki z nutą toffi
Idealny do: Espresso, cappuccino
O kawie Blaser Café
Rodzinna firma Blaser Café założona w 1922 roku przez Waltera Blaser w Bernie. Plasuje się w ścisłej światowej czołówce producentów najwyższej jakości kawy. Blaser Café jest jedyną firmą, spoza Włoch, która została członkiem ekskluzywnego klubu Certified Speciality Coffee – CSC.
Firma gwarantuje najwyższą jakość na każdym etapie, od zielonego ziarna po filiżankę kawy. Zakup zielonej kawy odbywa się w ponad 22 krajach na całym świecie (Kolumbia, Brazylia, Etiopia, Indonezja, Gwatemala, Indie itp.) Oprócz dużych dostawców firma Blaser Café współpracuje z małymi gospodarstwami oferującymi wyśmienite gatunki kawy (Kopi Luwak, Jamaica Blue Mountain, Galapagos San Cristobal, Hawaii Kona, Nepal Mount Everest Kukvi).
BlaserCafé oferuje szereg bukiecików kawy, które zaspokoją gusta każdego, nawet najbardziej wyrafinowanego konesera kawy.
Nie jest trudno oferować produkt wysokiej jakości. Trudniej jest utrzymać jakość przez wiele lat.