Blackfriars Bakery Flapjack
Data ważności: 02/04/2024
Smak: jogurtowy
Zawartość w 1 porcji: 110g
Ilość porcji w opakowaniu: 25
Opakowanie: 25x110g
Składniki: zawartość w 1 porcji / w 100g:
- Wartość energetyczna (dla smaku yogurt): 532kcal / 481kcal
- Tłuszcze 26,2g / 234g
- w tym nasycone 12,1g / 11g
- Węglowodany 66g / 59g
- w tym cukry 30,3g / 28g
- Błonnik 4,3g / 3,9g
- Białko 5,9g / 5,5g
- Sól 0,65g / 0,60g
Jak stosować Blackfriars Bakery Flapjack?
Jedno ciastko dzienne spożywać w okresie zwiększonego zapotrzebowania energetycznego.
Składniki: (dla smaku jogurtowego) owies, margaryna (olej palmowy*, olej rzepakowy, woda, sól, emulgator – estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu E475, aromat), polewa o smaku jogurtowym (15%)(cukier, oleje roślinne (olej z ziaren palmowych, olej palmowy), serwatka w proszku (z mleka), jogurt z odtłuszczonego mleka w proszku, mąka pszenna (mąka pszenna, węglan wapnia, żelazo, niacyna, tiamina), emulgator (lecytyna sojowa E322)), syrop cukru częściowo inwertowanego, cukier.
* ze zrównoważonych źródeł
1 zawiera cukier
2 może negatywnie wpływać na skupienie i uwagę u dzieci
3 zawiera barwnik
Informacje alergiczne: pogrubioną czcionką. Wyprodukowano w piekarni przetwarzającej musztardę, orzechy, orzeszki ziemne, sezam i siarczyny.
Produkt jest odpowiedni dla wegetarian
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią.
Najlepiej spożyć przed końcem: data na opakowaniu
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
Wartości odżywcze w opisie mogą się nieznacznie różnić od siebie ze względu na wybrane smaki.
UWAGA OPIS AUTORSKI! Kopiowanie i rozpowszechnianie opisów i zdjęć produktów bez naszej wiedzy i zgody jest ZABRONIONE, zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)