Black-T - Sos z mielonej czarnej trufli letniej z dodatkiem grzybów i oliwy z oliwek.
Bez konserwantów i barwników. Pyszny dodatek do makaronów, mięs, risotta, grzanek, jajek.
Składniki: grzyby hodowlane (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek, czarne trufle 5% (Tuber aestivum), marchew, cebula, sól, przyprawy ziołowe, czosnek, aromaty, orzechy, regulator kwasowości: kwas mlekowy. Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: kalorie 1211kJ/294kcal, białka 1,6g, węglowodany 3,5g: cukry 1,6g, tłuszcze 30g: kwasy tłuszczowe 4,5g, sól 0,99g.
Masa netto:80g.
Producent: Inaudi, Piemont, Włochy
Rodzinna firma Inaudi z malowniczej miejscowości Borgo San Dalmazzo w Piemoncie działa już od ponad 50 lat i specjalizuje się w przetwarzaniu grzybów, trufli i innych typowo piemonckich specjałów. Co roku firma Inaudi bierze udział w Międzynarodowych Targach Białej Trufli w Albie - prestiżowej imprezie, na którą jesienią zjeżdżają pasjonaci trufli z całego świata. Na swoim pięknym stoisku oferuje zarówno przetwory, jak i świeże, białe i czarne trufle. Właściciel firmy, Clemente Inaudi, swoje truflowe trofea prezentuje także podczas aukcji trufli, która jest zwieńczeniem całej imprezy.
W światowej stolicy białej trufli, czyli piemonckiej Albie, przez cały rok można kupować specjały Inaudi w ich pięknym, stacjonarny sklepie, gdzie oprócz delikatesowych truflowych i innych piemonckich specjałów, można kupić książki kulinarne, a w malowniczej piwniczce wspaniałe piemonckie wina. W samej siedzibie Inaudi mieści się obszerny, elegancki show room, gdzie organizowane są degustacje produktów firmy.