Forma do pieczenia pizzy umożliwia własnoręczne przyrządzenie kultowej włoskiej potrawy. A przecież nic nie smakuje lepiej jak potrawa własnoręcznie przyrządzona.
Blacha do pizzy - zalety
Blacha do pieczenia została stworzona w taki sposób, aby równomiernie rozprowadzać ciepło, dzięki czemu każda przyrządzona przez nas potrawa będzie idealnie wypieczona. Duża średnica formy do pieczenia pozwoli na przyrządzenie pizzy o średnicy aż 33 cm.
Pizza nocą? A może pizza z własnymi składnikami? Masz nowy przepis na pizzę? Nasze blachy do pieczenia sprawdzą się w każdej sytuacji. Wystarczy zrobić ciasto na pizzę (bądź zakupić gotowe ciasto na pizzę) rozłożyć je na blaszce i dodać ulubione składniki.
Forma do pizzy - zastosowanie
Akcesoria do pieczenia, takie jak blaszka do pizzy to obowiązkowy element wyposażenia każdej osoby, dla której kuchnia włoska to wyznacznik dobrego smaku.
Stal z której wyprodukowana została blaszka jest bardzo wytrzymała oraz odporna na zarysowania dzięki czemu może służyć na potrzeby profesjonalnej pizzerii jak i do domowego użytku. Blacha może również być wykorzystywana jako forma do tarty bądź blacha do ciasta.
Blachę można myć w zmywarce oraz mrozić.
Na blaszce możesz przyrządzić potrawy takie jak:
- warzywa z piekarnika
- frytki z batatów bądź frytki klastyczne
- ryba z piekarnika
- kurczak z piekarnika
i wiele innych.
Blacha będzie również idealnym prezentem na obchodzony 9 lutego Dzień Pizzy bądź jako prezent świąteczny dla osoby, której pizza jest ulubionym daniem.
Wymiary:
- średnica 33 cm,
- głębokość 0,7 cm
Jak zrobić pizzę - szybki przepis na ciasto do pizzy:
- Do dużej miski wsyp mąkę, na mąkę pokrusz drożdże
- Na pokruszone drożdże wsyp łyżeczkę cukru, z boku miski natomiast wsyp łyżeczkę soli (sól nie może dotykać drożdzy)
- Dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek
- Do całości dolej 3/4 kubka ciepłej wody
- Wymieszaj łyżką składki tak długo jak się da
- Ciasto możesz wałkować i układać na blaszce