Biscottificio Belli Ciastka Cantucci PGI 250g
Poczuj aromat wspaniałych włoskich ciastek!
Delektuj się najwyższą jakością i wyrafinowanym smakiem Toskanii
Kuchnia włoska jest jedną z najbardziej cenionych kuchni świata. Cantucci to ciastka rodem z Toskanii, miejsca zachwycającego malowniczym krajobrazem, ale i pełnego cudownych aromatów toskańskich cukierni, rozkochujących bez pamięci swoich turystów.
Włoskie ciastka cantuccini, nazywane również cantucci, to doskonały przykład słodyczy uwielbianych nie tylko przez Włochów. Wyrabiane w cukierniach Toskanii, zawsze odznaczają się najwyższą jakością, co powoduje, że są popularne we wszystkich europejskich krajach.
Składniki: mąka pszenna, cukier, migdały (20%), pasteryzowane całe jajka, pasteryzowane żółtka jaj, masło, miód, sól. Środki spulchniające: wodorowęglan amonu, regulator kwasowości, soda oczyszczona, środki smakowe. Może zawierać śladowe ilości soi.
Rozmiar opakowania: 250g
Kraj pochodzenia / Wyprodukowano w: Włochy
Biscottificio Belli – rodzinna firma z ponad 60-letnią tradycją produkcji ciastek!
Filozofia firmy jest prosta i efektywna: opiera się na starannie dobranych składnikach, doskonałej i oryginalnej włoskiej recepturze, oraz dbałości o dostarczanie klientom produktów gwarantujących najwyższa satysfakcję.Proces produkcji, objęty jest kompleksowym procesem kontroli, pozwalającym na stworzenie produktów cieszących swoim smakiem klientów w ponad dwudziestu różnych krajach. Produkty tworzone są w warunkach rodzinnej atmosfery, perfekcjonizmu oraz pasji, podbijając serca swoich klientów.Produkty wytwarzane przez Biscottificio Belli objęte są certyfikatem PGI, gwarantującym ich najwyższą jakość.
Cantucci to tradycyjne włoskie ciastka
Cantucci mają swoją długa historię, która sięga XVI wieku i miasta Prato, leżącego niedaleko Florencji. Znane są również pod nazwą cantuccini lub biscotti (z łacińskiego biscotus oznacza podwójne pieczenie). Nazwę swoją zyskały właśnie dzięki procesowi podwójnego pieczenia. Najpierw wypiekane są długie bochenki chleba, a następnie krojone w kromki i ponownie wypiekane, przez co zyskują niesamowitą kruchość. W Toskanii cantucci podawane są najczęściej z toskańskim winem deserowym Vin Santo. Nieziemsko chrupiące, delikatnie słodkie ciastka cantucci, rozpływają się w ustach, tworząc doskonały duet z poranną kawą, czy też lampką wina. Swoją formą przypominają nieco polskie sucharki. Te wykwintne i aromatyczne ciastka doskonale sprawdzają się w podróży, w pracy, na pikniku, czy też podczas spotkań z przyjaciółmi. Idealny pomysł na wyszukany i nietuzinkowy prezent dla partnerów biznesowych. Po otwarciu opakowania, przechowywać je można do kilku tygodni. Aby zostały twarde i chrupiące zalecamy przechowywanie w zamkniętym pojemniku.
Wygodne i eleganckie opakowanie sprawia, że ciastka cantucci są doskonałym pomysłem na prezent.
Tęsknisz za smakami wakacji? Posmakuj włoskich ciastek cantucci!
Na naszych aukcjach dostępne są również cantucci w smakach: z ciemną czekoladą i z mleczną czekoladą.