Bio ekstrakt z Aceroli – wyjątkowa witamina C
Acerola zwana Wiśnią z Barbadosu to bogactwo składników budulcowych, prowitamina A (inaczej Beta-karoten), witamina B1 (czyli Tiamina), witamina B2 (ryboflawina), witamina B3 (niacyna), wapń, fosfor oraz żelazo. Jest naturalnym źródłem Witaminy C, wysoko przyswajalnej.
Sproszkowany ekstrakt Bio Acerola zamknięto w eleganckim, prostym, szklanym słoiczku z aluminiową nakrętką. Pozwala to na bezpieczne i szczelne przechowanie, bez obawy o zawilgotnienie i inne czynniki zewnętrzne. Do produktu dołączona jest miarka.
- wspomaga układ odpornościowy,
- wpływa na przyswajanie żelaza,
- wspiera pracę układu nerwowego,
- działa antyoksydacyjnie,
- wpływa na produkcję kolagenu,
- wspomaga prawidłowe działanie metabolizmu energetycznego.
Sposób spożycia:
Od 1 do 4 miarek (od 1 g do 4 g) w trakcie posiłku.
Bio Acerola ekstrakt
(Malpighia glabra)
1 g4 gw tym witamina C170 mg (213%*)680 mg (850%*)
*RWS - Dzienne Referencyjne Wartości Spożycia
Suplement diety. Nie może zastąpić zbilansowanej diety.
Należy trzymać z dala od zasięgu dzieci.
Nie przekraczaj zalecanej dziennej porcji suplementu.
Bio Acerola – składniki
Ekologiczna Acerola ekstrakt (Malpighia glabra) liofilizowany na 17% witaminy C, sproszkowany.
Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje, gdzie znajdą Państwo wyrób rozamitych herbat, kaw, akcesoriów i dodatków do kawy oraz herbaty a także produkty prezentowe jak zestawy z ceramiką, skrzynki z herbatami i wiele innych.