Baton proteinowy o wysokiej zawartości białka bez dodatku cukru, bez laktozy, glutenu i aspartamu, ze słodzikami.
- zawartość kompleksu białkowego ze składnikiem bazowym w postaci Native Whey
- bez żadnego dodanego cukru, zawiera jedynie naturalnie występujące cukry
- z sukralozą
- bogate w błonnik pokarmowy
- bez polewy
- niska zawartość węglowodanów
- z chrupiącą konsystencją proteinową
- bez laktozy i glutenu
- bez aspartamu
- w wyjątkowych, pysznych smakach
BATON PROTEINOWY, OWSZEM, ALE BEZ DODATKOWEGO CUKRU!
Jesteś fanem batonów proteinowych? Wypróbowałeś już wszystkie batony proteinowe dostępne na rynku i myślisz, że nie znajdziesz już nic nowego? W takim razie czas, byś poznał swojego nowego przyjaciela: baton proteinowy Zero Bar. Jest całkowicie pozbawiony cukru, jest dostępny w przyjemnych, pysznych smakach, i możesz się nim cieszyć nawet, jeśli cierpisz z powodu nietolerancji laktozy lub glutenu.
SPOŻYCIE WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKA SZYBKO I WYGODNIE
Jeżeli uważasz za ważne spożywanie wysokiej jakości białek – z powodu uprawianego sportu, chęci zwiększenia masy mięśniowej, chęci zrzucenia zbędnych kilogramów lub dlatego, że nie jesz mięsa – możesz to zrobić szybko i wygodnie dzięki batonowi proteinowemu Zero Bar od BioTechUSA. Ponieważ białka wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej oraz utrzymanie zdrowych kości. Jest polecany wszystkim, bez względu na wiek lub płeć. Jest istnym “białkiem na wynos”, więc możesz go zjeść gdziekolwiek i w jakiejkolwiek znajdujesz się sytuacji. Baton zawiera dodatkową witaminę E, która wspomaga ochronę komórek przed skutkami stresu antyoksydacyjnego.
MAKSIMUM PRZYJEMNOŚCI I JAKOŚĆI
Wyniki mają swój początek w składnikach podstawowych.
Nasz Native Whey Protein Isolate produkowany jest bezpośrednio ze świeżego mleka po pasteryzacji mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze, a następnie poddany procesowi pulweryzacji w specjalnie przeznaczonych do tego suszarniach. Dzięki tej unikalnej procedurze struktura białka pozostaje zachowana w swojej najpełniejszej formie i pozostaje bogata w immoglobulinę (przeciwciała) i laktoferynę (będącą częścią układu odpornościowego). Surowiec jest także wolny od substancji chemicznych i innych zanieczyszczeń.
CZEKOLADA VS. BATON PROTEINOWY
Poza wszystkimi zaletami, Zero Bar jest także doskonałą przekąską. Wysoka zawartość białka oraz niska zawartość węglowodanów sprawiają, że jest doskonały dla osób będących na diecie, ponieważ, aby zgubić zbędne kilogramy należy uzupełniać dietę odpowiednią ilością wysokiej jakości białek. W przeciwieństwie do innych batonów, nie jest oblany polewą, która zawiera dodatkowe kalorie, zachowując przy tym przyjemną, chrupiącą konsystencję. Zero Bar zawiera tylko tłoczony na zimno olej palmowy posiadający certyfikat RSPO.
1 baton (50 g) zawiera:
*Średnia zawartość białka w batonie o smaku czekoladowym. Średnia zawartość białka w batonie o smaku cappuccino wynosi 45%
Polecamy Zero Bar jeśli:
- Potrzebujesz doskonałego i pysznego źródła białka dostępnego w każdym momencie i w każdej sytuacji.
- Po wysiłku fizycznym chcesz zjeść pyszny baton zawierający wysokiej jakości białko i bez dodanego cukru
- Poszukujesz smacznego białka nawet będąc na diecie
- Masz ochotę na zdrową przekąskę.
- Cierpisz z powodu celiakii
- Cierpisz z powodu nietolerancji laktozy
CZEMU POTRZEBUJESZ BIAŁEK?
Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek.
CZYM JEST NIETOLERANCJA LAKTOZY?
Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy.
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Zero Bar składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.
*Produkt zawiera jedynie naturalnie występujące cukry.
WIELKOŚĆ OPAKOWANIA: 50 g (1 baton)
ZALECANE STOSOWANIE: 1 Zero Bar po treningu lub w każdej chwili w ciągu dnia.
SKŁADNIKI:
ciasteczka z kawałkami czekolady
Protein Blend (izolat białka serwatki (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizowane białko, kazeinian wapnia (z mleka), izolat białka sojowego), substancja utrzymująca wilgoć [glicerol (zawiera soję), maltitole], tłuszcz palmowy, fruktooligosacharydy, ekstrudowana soja, woda, kawałki czekolady [substancja słodząca (maltitole), masa kakaowa, emulgator (lecytyny (soja), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat], aromaty, emulgator (lecytyny (soja)), substancje żelujące (karagen, chlorek potasu), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, cynamon, substancja konserwująca (sorbinian potasu), substancja słodząca (sukraloza), octan DL-alfa-tokoferylu
Uwaga: tylko dla dorosłych. Skonsultuj się z lekarzem w przypadku ciąży / karmienia piersią, zażywania leków lub zachorowania. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu po otwarciu.
Data ważności: 25.02.2021