BioTech USA ISO WHEY ZERO 2270g + SHAKER! IZOLAT
Smak: Ananas - Mango
BiotechUSA Iso Whey Zero to wysokiej jakości odżywka wysokobiałkowa, wyprodukowana na bazie najczystszego izolatu białka serwatki (WPI) uzyskiwanego metodą CFM - mikrofiltracji przepływu krzyżowego.
Nie zawiera laktozy, tłuszczy trans ani dodatkowego cukru. Iso Whey ZERO, podobnie jak wszystkie produkty BioTech USA, składa się w 100 % z bezpiecznych, starannie dobranych składników.
Biotech USA Iso Whey Zero firmy BioTech USA jest odżywką białkową, uzupełniającą niedobory białka w diecie w bardzo atrakcyjnej cenie. Mogą ją stosować zarówno zawodowi, jak i amatorscy sportowcy. Odżywka ta charakteryzuje się wysoką koncentracją białka, bardzo dobrymi smakami potwierdzonymi przez wiele opinii klientów oraz niemal zerową ilością cukrów.
Biotech USA Iso Whey Zero zawiera w składzie wyłącznie najwyższej jakości czysty izolat białka serwatki, uzyskiwany metodą CFM.
Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wieostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC), zawierającym jeszcze mniejszą ilość węlowodanów i tłuszczów. Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę.
Skład: w 100 g produktu / w jednej porcji (25 g)
- Wartość energetyczna:1579 kJ (372 kcal) /395 kJ (93 kcal)
- Tłuszcz:1,6 g /< 0,5 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:1 g /0,3 g
- Węglowodany:5,2 g /1,3 g
- - w tym cukry:0,8 g /< 0,5 g
- Białko:84 g /21 g
- Sól:0,71 g /0,18 g
Profil aminokwasowy: w 1 porcji (25 g)
- Egzogenne aminokwasy (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina):9,5 g
- Warunkowo egzogenne aminokwasy (Arginina, Cysteina, Glutaminy i Kwasglutaminowy, Tyrozyna, Prolina):7,1 g
- Endogenne aminokwasy (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna):4,4 g
- Glutamina:4,3 g
- BCAA:4,5 g
- L-leucyna:2,17 g
- L-izoleucyna:1,17 g
- L-walina:1,14 g
Składniki: Izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko, emulgator (lecytyny (soja)), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, L-glutamina 4%, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforan potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], emulgator (letycyny (soja)), substancja zagęszczająca (karagen, guma ksantanowa), aromaty, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna 0,2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna 0,1%, l-walina 0,1%.
Sposób użycia: Zmieszać 1 porcję (25 g, 1 miarka = 2 czubate łyżki) z 200 ml wody i pić dwa razy dziennie.
Naturalna metoda produkcji Native Whey Isolate
Dzięki obecności Native Whey Isolate jako składnika podstawowego produkty oznaczone tym znakiem zawierają bardzo wysoką ilość bardzo czystego białka i są one wolne od laktozy, glutenu i dodatkowego cukru - zaprojektowane specjalnie dla twoich potrzeb!
- Native Whey Isolate pochodzi wyłącznie od krów hodowanych w naturalnych warunkach.
- Dzięki tej specjalnej technologii mleko jest poddawane mikro- i ultrafiltracji w niskiej temperaturze (<10°C). W rezultacie laktoza (cukier mleczny) oraz tłuszcze są wyodrębniane, a ponieważ mleko nie jest wystawiane na nadmierne ciepło jego struktura białkowa jest zachowana w najpełniejszej formie, pozostaje bogate w immoglobulinę (przeciwciała) oraz laktoferynę (komponent układu odpornościowego).
- Podczas pulweryzacji wilgoć jest wytrącana z płynnego koncentratu białka serwatkowego, w celu uzyskania pożądanej konsystencji (proszku); tutaj także ustalana jest dokładna zawartość białka w surowcu.
Kolory shakerów do wyboru: Czarny, Biały, Różowy, Zielony i Niebieski ( prosimy o podanie w wiadomości do zamówieniu w przypadku nie wybranie shaker jest wysyłany losowo. )