Uwaga: data ważności 2020.III.15
Ze względu na zawartość owsa, baton składa się z powoli trawionych węglowodanów. Nasiona oleiste to również źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i innych przydatnych składników odżywczych.
orzech pekan i orzech włoski: OAT&NUTS Baton opwsiany z kawałkimy pekan i orzeszkami. SKŁADNIKI: owies (38%), margaryna [nie-uwodornioneoleje roślinne (olej palmowy, olej rzepakowy, olej z orzecha kokosowego, stearyna palmowa), woda, sól], syrop z cukruinwertowanego, cukier trzcinowy pekan (5%), orzech (3%), substancje utrzymujące wilgoć (gliceryna), mąka sojowa,aromat. Zawiera gluten, soje, mleko. Może zawierać śladowe ilości orzechów i ziarno sezamowe.
- Zawartość: w porcji (70 g)
- Wartość energetyczna: 330 kcal
- Tłuszcz: 16,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g
- Węglowodany: 39,2 g
- w tym cukry: 4,4 g
- Białko: 4,4 g
- Błonnik: 2,31 g