data ważności 2020.IV.15
Prosimy o przemyślane zakupy, ze względu na krótki termin przydatności do spożycia (art. 38 pkt 4 Ustawy o prawach konsumenta)
Ze względu na zawartość owsa, baton składa się z powoli trawionych węglowodanów. Nasiona oleiste to również źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i innych przydatnych składników odżywczych.
OAT&FRUITS Baton owsiany z kawałkami gruszki i maliny w polewie jogurtowej SKŁADNIKI: owies (29%), polewa jogurtowa (26%) [cukier,nie-uwodornione oleje roślinne (olej palmowy, olej z ziaren palmowych, olej shea), odtłuszczony jogurt w proszku, serwatka w proszku,laktoza, kwas (kwas cytrynowy), emulgator (lecytyna sojowa), aromat], margaryna [nie-uwodornione oleje roślinne (olej palmowy, olej rzepakowy,olej z orzecha kokosowego, stearyna palmowa), woda, sól], syrop z cukru inwertowanego, cukier trzcinowy, gruszka (3,5%), substancjeutrzymujące wilgoć (gliceryna), mąka sojowa, mrożone suszone maliny (0,4%), aromat. Zawiera gluten, soje, mleko. Może zawierać śladowe ilościorzechów i ziarno sezamowe.
- Zawartość: w porcji (70 g)
- Wartość energetyczna: 1315kJ/314kcal
- Węglowodany: 41,5g
- cukry: 17g
- Białko: 4,1g
- Tłuszcz: 14,1g
- w tym tłuszcz nasycony: 5,5g
- Błonnik: 2,3g
- Sód: 0,07g