Biotech USA
HYDRO WHEY ZERO 4 X 454g = 1816g
Smaki (dowolna kombinacja czterech proponowanych smaków - napisz jakie wybierasz):
Czekolada, Wanilia, Ciastko z kremem, Truskawka.
Koktajl w proszku zawierający kompleks białka serwatkowego, z dodanymi aminokwasami I słodzikiem, bez glutenu, cukru i tłuszczu.
Zalecamy Hydro Whey Zero jeśli:
- poszukujesz doskonałego źródła białka; w związku z 80% zawartością białka przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej, zdrowych kości, jak również do wzrostu masy mięśniowej
- szybkie wchłanianie
- poszukujesz wysokiej jakości produktu białkowego dla uzupełnienia niedoborów białka, ale musisz unikać laktozy z powodu uczulenia.
- poszukujesz suplementu z niemal 100% zawartością białka, w przyjemnych kremowych smakach.
- poszukujesz niemal natychmiastowo wchłaniającego się potreningowego produktu białkowego dla lepszej regeneracji.
- przygotowujesz się do zawodów (sporty sylwetkowe)
- jesteś uczulony na gluten
Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające łańcuchy białek na krótsze peptydy, co skutkuje szybszym trawieniem i wchłanianiem danej formuły. Hydrolizowane białka są mniej uczulające niż inne białka i dlatego są powszechnie stosowane w suplementach białkowych i formułach żywnościowych produkowanych na potrzeby medyczne.
Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wieostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC) i podstawowym składnikiem hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego (hydrolysed whey protein isolate - WPH), zawierającego jeszcze mniejszą ilość węlowodanów i tłuszczów.
HYDRO WHEY ZERO: Najszybsze …
Hydro Whey Zero z 80% zawartością białka jest złożonym produktem białkowym. Skład białka zawiera także, oprócz źródeł hydrolizowanego białka serwatkowego, dodane aminokwasy: L-glutaminę oraz L-argininę. Podział hydrolizowanego białka serwatkowego jest szybszy i łatwiejszy w organizmie dzięki hydrolizie (proces wstępnego trawienia). Glutamina i arginina dodane do kompleksu białek serwatkowych są składnikami odżywczymi wytwarzanymi przez nasz organizm, chociaż należą do kategorii endogennych aminokwasów. Oznacza to, że w pewnych okolicznościach, takich jak wyczerpująca sesja treningowa, należy je suplementować.
1 W jednej porcji (22 g):
- 18 g białka
3.7 g BCAA
Z dodanymi L-glutaminą oraz L-argininą
Komu polecamy Hydro Whey Zero?
- osobom poszukującym źródła szybko wchłaniających się białek pochodzących z mleka
- tym, którzy chcą wspomóc regenerację potreningową białkiem w proszku, ponieważ dzięki zawartości białka przyczynia się do utrzymania oraz do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania zdrowych kości
- osobom wrażliwym na gluten
JAK JEST PRODUKOWANY HYDROLIZAT BIAŁKA SERWATKOWEGO?
Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające łańcuchy białek na krótsze peptydy, co skutkuje szybszym trawieniem i wchłanianiem danej formuły
DLACZEGO POTRZEBUJESZ BIAŁEK?
Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych. Wspomaga utrzymanie masy mięśniowej, gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek.
Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Hydro Whey Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników
SMAKI: czekolada, wanilia, czekolada z orzechami, truskawka, ciastko z kremem
WIELKOŚĆ OPAKOWANIA: 22 g (1 porcja), 454 g (20 porcji), 1816 g (82 porcje)
ZALECANE STOSOWANIE: Zmieszaj 1 porcję (22 g = 1 miarka = 2 czubate łyżki) proszku z 250 wody. Do zmieszania użyj shakera. W dni treningowe wypij 1 porcję rano i 1 porcję bezpośrednio po treningu. W dni beztreningowe wypij 1 porcję rano i 1 porcję wieczorem.
SKŁADNIKI:
Smak czekoladowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 41%, izolat białka serwatki (mleko), odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), aromaty, mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza).
Smak waniliowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, aromaty, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (tartrazyna**).
Smak truskawkowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, aromaty, L-arginina, kwas (kwas cytrynowy), emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (Czerwień Allura AC**).
Smak ciasteczek z kremem: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, L-arginina, czekolada w proszku {masa kakaowa, substancja słodząca (maltitole), masło kakaowe, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator [lecytyny (soja), emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu], aromat}, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), cynamon, substancja słodząca (sukraloza).
Smak orzechowo-czekoladowy: hydrolizat białka serwatki (mleko) 43%, izolat białka serwatki (mleko), L-glutamina, odtłuszczone kakao w proszku, L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], aromaty, sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza).
**Tartrazyna, Czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów.
Średnia zawartość aminokwasów w 1 porcji (22g)/dziennej porcji (44 g): Aminokwasy niezbędne (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina): 7,8 g/15,6 g. Aminokwasy warunkowo niezbędne (Arginina, Cysteina, Glutamina i Kwas glutaminowy, Prolina, Tyrozyna,): 6,8 g/13,6 g. Aminokwasy nie niezbędne (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna): 3,5 g/7 g. BCAA razem: 3,7 g/7,4 g.
Wartość odżywcza: [1 porcja: 22 g, ilość porcji w opakowaniu produktu: 1/22 g, 20/454 g, 82/1816 g, dzienna porcja: 2 porcje (44 g)] w 100 g/22 g/44 g: Wartość energetyczna 1635 kJ/386 kcal (19% ***RWS)/360 kJ/85 kcal (4% ***RWS)/720 kJ/170 kcal (9% ***RWS), Tłuszcz 3,8 g (5% ***RWS)/0,8 g (1% ***RWS)/1,7 g (2% ***RWS), - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g (10% ***RWS)/<0,5 g (2% ***RWS)/0,8 g (4 ***RWS), Węglowodany 7,5 g (3% ***RWS)/1,7 g (<1% ***RWS)/3,3 g (1% ***RWS), - w tym cukry 5,3 g (6% ***RWS)/1,2 g (1% ***RWS)/2,3 g (3% ***RWS), Białko 80 g (160% ***RWS)/18 g (35% ***RWS)/35 g (70% ***RWS), Sól 2,5 g (42% ***RWS)/0,55 g (9% ***RWS)/1,1 g (18% ***RWS). *** Dzienne referencyjne wartości spożycia dla dorosłych. Referencyjna wartość odżywcza dla przeciętnej osoby dorosłej: (8400 kJ/ 2000 kcal).
Nie zawiera cukrów: <0,5 g/100 ml w produkcie gotowym do spożycia. / Nie zawiera tłuszczu: <0,5 g tłuszczu/100 ml w produkcie gotowym do spożycia. Produkt bezglutenowy, zgodnie z rozporządzeniem Komisji Europejskiej.