Better Than Foods Makaron konjac noodle bezglutenowy BIO - 385 g
- Makaron noodle konjac nie zawiea tłuszczu, cukru oraz soli.
- Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
- To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków.
- Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 35 kJ / 9 kcal
- Tłuszcz - 0 g;
- w tym
- kwasy nasycone - 0 g;
- Węglowodany - 0 g;
- w tym cukry - 0 g;
- Błonnik - 4 g;
- Białko - 0,2 g;
- Sól - 0 g
Stosowanie:
- Sposób przygotowania I - Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
- Sposób przygotowania II - Gotować minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
- Sposób przygotowania III - Smażyć przez minutę na patelni, dodać do
- ulubionej potrawy.
Skład:
Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Ważne:
- Bez glutenu.
- Przechowywać w chłodnym miejscu.
- Nie zamrażać.
- Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni.
Dystrybutor: Bio Planet S.A.