„Warzywa i owoce – wzrost ze smakiem”
WZROST ZE SMAKIEM to mikrobiologiczny preparat stymulujący zdrowy wzrost roślin zwłaszcza w fazach aktywnego rozwoju warzyw i owoców. Dzięki pożytecznym bakteriom zyskujemy smaczniejsze, bardziej soczyste i dojrzałe owoce i warzywa bez chemii. O rośliny jadalne, np. warzywa, drzewa i krzewy owocowe trzeba dbać bardziej niż o zieleń ozdobną. W tym wypadku celem jest nie tylko zapewnienie harmonijnego wzrostu, ograniczenie problemów, np. chorób, ale także uzyskanie wysokiego – co równie ważne – zdrowego plonu. Najlepiej bez chemii. Można to uzyskać stosując różnorodne naturalne metody pielęgnacji. Jednym z najkorzystniejszych działań jest aplikacja mikroorganizmów, tj. dobroczynnych szczepów bakterii, znajdujących się w preparacie „Warzywa i owoce – Wzrost ze smakiem.
Efekty: Zdrowy, obfity plon z warzyw i owoców, Lepszy rozwój systemu korzeniowego, Ograniczenie stresu fizjologicznego
Preparat mikrobiologiczny stosuje się w czasie siewu/sadzenia roślin uprawnych lub już po wykonaniu pracy. W praktyce najlepsze rezultaty uzyskuje się przez zastosowanie w kluczowych fazach rozwoju roślin – kwitnienia, zawiązywania owoców lub intensywnego wzrostu części jadalnych (np. liści u sałaty).
Ważne: Preparat należy stosować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
W opakowaniu znajduje się praktyczna miarka do odmierzania preparatu.