!!! OSTATNIE SZTUKI !!!
ACHILLAN GLUKOMIN
DLA ŁATWEGO TRAWIENIA.
Opakowanie wystarcza na ok. 38dni.
Data ważności 10.24r
Nagrodzony na Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym Diabetica Expo 2016 i Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości.
III miejsce w kategorii Suplement Diety.
ACHILLAN GLUKOMIN zawiera ekstrakt z krwawnika pospolitego, błonnik korzenia łopianu i korzeń stewii. Krwawnik zawiera m.in. olejki eteryczne, flawonoidy, garbniki i sole mineralne. Korzeń łopianu zawiera substancje czynne z grup związków ogólnie znanych jako taniny i lignany.
Krwawnik może wspomagać utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Może wspomagać kontrolę masy ciała. Krwawnik pomaga utrzymać prawidłowy stan naczyń krwionośnych. Jest tradycyjnie używany dla zachowania zdolności trawienia. Łagodzi miesiączkowe dolegliwości brzuszne.
Łopian większy pozwala zachować zdolność trawienia tłuszczów. Łopian wspiera naturalną odporność organizmu dla utrzymania zdrowia górnych dróg oddechowych. Pomaga utrzymać zdrową skórę. Korzeń łopianu pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi.
Składniki: błonnik z korzenia łopianu większego (Arctium lappa Radix), ekstrakt z ziela krwawnika (Achillea millefolii Herba DER 1:5,8), wyciąg z korzenia stewii (DER 15-20:1).
Zalecane spożycie: 1 miarkę granulatu ( 2g), rozpuścić w 100 ml wody i wypić bezpośrednio po przygotowaniu. Spożywać trzy razy dziennie po posiłku.
Uwaga: Produkt przeznaczony dla dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane
w okresie ciąży i karmienia. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej,
w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła. Osoby ze rozpoznaną nadwrażliwością wymienionych składników, nie powinny spożywać produktu.
Składniki botaniczne produktu pochodzą z ekologicznie czystych obszarów Ałtaju.
Wykaz badań dot. naszych produktów dostępny na stronie dystrybutora.
Dodatkowe informacje:
Klasyczne opracowanie podręcznikowe z dziedziny farmakognozji – monografia „Handbook of medicinal herbs”, wyd. 2, opracowane przez J. Duke i wsp., 2002, CRS Press, specyfikuje aktywność gatunków botanicznych stanowiących bazę przedmiotowych produktów.