BioLife Kakao ekologiczne BIO 150 g BioLife
Czuj zdrowie i energię przez cały rok wybierając ekologiczne nieprzetworzone produkty marki BIO LIFE! Kakao to źródło magnezu, wapnia, chromu, żelaza, miedzi, cynku oraz polifenoli. Kakao i niektóre rodzaje gorzkiej czekolady zawierają więcej polifenoli, przeciwutleniaczy i flawonoidów, aniżeli borówki, jagody acai, żurawina czy granaty. Wysoka zawartość wyżej wymienionych związków odpowiada za działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające.
Kakao ekologiczne 100%.
Wartości odżywcze w gramach (na 100g produktu):
Wartość energetyczna: 1343 kj/ 322 kcal
Tłuszcz: 0 w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 7
Węglowodany: 14
Cukry: 0.9
Białko: 20.4
Sól : 0.02
Błonnik: 0