BIOHASKAP ® Vitality, Odkrycie 2020 Laur Klienta
100 % proszek z ekologicznej jagody kamczackiej
źródło antocyjanów: 2300 mg/100g
Delikatnie suszona, intensywny rubinowy kolor, unikalny smak jagody kamczackiej
Proszek idealny do deserów,
saszetka 50g, minimum 12-16 porcji
Jagoda kamczacka (haskap) wywodzi się z Japonii i Kamczatki. Jagody haskap były stosowane tradycyjnie przez ludy Ainu jako „eliksir życia”. Dbamy o zawartość związków bioaktywnych zawartych w jagodzie haskap na każdym etapie: uprawy, zbiorów i przetwarzania. Używamy nowoczesnej technologii suszenia, która najlepiej je zachowuje, jak również wyjątkowy smak i zapach jagody haskap. Owoce pochodzą z naszej własnej plantacji na Kujawach, gdzie od 2015 roku uprawiamy ekologicznie jagodę kamczacką.
Jagoda kamczacka jest owocem bogatym w antyoksydanty, zawiera antocyjany, kwas chlorogenowy, kwercetyne, luteoine, katechiny. Antocyjany są 4 x silniejszym antyoksydantem niż witamina C, wykazują właściwości regulujące ciśnienie krwi, poziom cukru i lipidów. W ostatnich latach w owocach jagody kamczackiej wykryto irydoidy, które wykazują wiele cennych właściwości biologicznych, m.in przeciwzapalne (kwas loganowy) i przeciwgorączkowe.
Zastosowanie: Jagoda haskap jest doskonałym źródłem antocyjanów. Ta grupa związków zwana polifenolami występuje naturalnie w roślinach, ale zawartość związków fenolowych w produktach spożywczych jest bardzo różna i zależna od m.in. obróbki technologicznej. Inne owoce jagodowe zawierają znacznie mniej polifenoli niż jagoda kamczacka. Substancje te nie kumulują się w organizmie i dlatego codziennie powinno się dostarczać pewną ich ilość w diecie. Więcej o jagodzie na stronie: nutracevit.com
Skład: proszek z ekologicznej jagody kamczackiej 100% ( haskap, Lonicera caerulea). Źródło antocyjanów: 2300 mg/100g
Wartość odżywcza na 100g: wartość energetyczna 1469kJ/349kcal; tłuszcz 4,51g, w tym kwasy nasycone 0,55g; węglowodany 62,34g, w tym cukry 40,92; błonnik 15,77g; białko 6,85g; sól 0,01g. Data przydatności i numer serii na opakowaniu. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu dokładnie zamknąć. Spożyć w ciągu kilku tygodni. Termin przydatności do spożycia: grudzień 2021
Producent: Nutracevit Sp. z o.o., ul. Giewont 38A, 92-116 Łódź, Polska. Piśmiennictwo: www.biohaskap.com
Zwykle 1 łyżeczkę proszku (3-4g) dziennie z jogurtem waniliowym, budyniem, lodami lub innym chłodnym deserem. Można go dodać do musli, smoothie lub koktajlu aby nadać im wyjątkowy smak jagody haskap.
----------------------------------------------------------------------------------------------
BIOHASKAP ® Vitality, Discovery 2020 Clients Laurel
100% Organic haskap berry (Lonicera caerulea) powder
Anthocyanin source 2300mg/100g
gently dried/rich ruby colour/unique berry taste
Ideal for desserts
One sachet 50g contains between 12-16 portions
Haskap plant is native to Japan & Kamchatka. The berries were traditionally used by Japanese Ainu aboriginals as “the elixir of life”. We care about compounds haskap berries contain on each step: cultivation, harvesting and processing. We use modern drying technology that best preserves bioactive compounds and unique haskap color and flavor. Berries come from our own organic orchard at Kujawy that was set up on 2015.
Haskap berry is a fruit very rich in polyphenols, especially anthocyanins that are 4 time more potent antioxidant than vitamin C. Recently iridoids have been found in haskap, that potentially have valuable biological properties, among them f.e anti-inflammatory (loganic acid)
Usage:Haskap berry powder is an excellent source of anthocyanins. Those compounds as polyphenols occur naturally in plants, but their food content differs and depends on processing technology. Other berries contain much less polyphenols than haskap berry. They do not accumulate in the body so every day diet should contain it.
Enjoy 1 teaspoon (3-4g) a day for making smoothies with yogurt, cocktails or shakes. You may also sprinkle it on your muesli, desert or ice-cream to give it unique haskap taste.
Nutrition facts (100g):Energy value 1469 kJ/349 kcal,Fat 4,51g, of which saturates 0,55 g,Carbohydrate 62,34 g, of which sugar 40,92g,Fiber 15,77g,Protein 6,85g,Salt <0,01,Natrium < 3mg
Ingredients: Organic haskap berry (Lonicera caerulea) powder 100%/ Anthocyanin source 2300mg/100g. No preservatives. Contains only natural sugars. Store in a cool and dry place. Shake the sachet before usage. After opening close tightly. Consume within a few weeks. Expiry date is also a batch number. Best before Dec 2021
Producer: Nutracevit Sp. z o.o., ul. Giewont 38A, 92-116 Łódź, Polska. References at: www.biohaskap.com