- Produkt BIO
- Butelka 300ml
- Działanie antyoksydacyjnie
Sok z Buraka kiszonego - BIO - 300 ml - BioFood
Sok z kiszonego buraka idealnie sprawdzi się w roli zakwasu do barszczu. jednak nie jest to jego jedyne zastosowanie. Ze względu na właściwości lecznicze i prozdrowotne. może stać się naturalnym suplementem diety. Swoje dobroczynne dla organizmu człowieka właściwości. kiszony burak zawdzięcza bakteriom kwasu mlekowego oraz kwaśnemu odczynowi pH.|
|Składniki: Sok z ekologicznych buraków ćwikłowych kiszonych 98%. ekologiczny czosnek 1%. sól kłodawska 1% Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 78 kJ / 18 kcal Tłuszcz: <0.5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0.1 g Węglowodany: 3.9 g - w tym cukry: 1.2 g Białko: 0.7 g Sól: 0.99 g|
|Sok z kiszonego buraka - właściwości Sok z kiszonego buraka to produkt. który każdy z nas powinien włączyć do swojej diety. Ma silne działanie antyoksydacyjne. dzięki czemu oczyszcza organizm z toksyn. Ma także właściwości przeciwzapalne i wzmacniające - wspomaga proces odbudowy flory bakteryjnej jelit. a także jest doskonałym wsparciem dla jelit po przebytej antybiotykoterapii. Zakwas z czerwonych buraków pozytywnie wpływa na pracę jelit. ponieważ jego składniki przyspieszają wydalanie kwasu moczowego. Kiszony sok z buraka jest także stosowany w leczeniu anemii. Buraki to warzywa. które działają krwiotwórczo. dzięki wysokiej zawartości żelaza. Zakwas z buraków dodaje energii i poprawia koncentrację. a także wpływa na wydolność fizyczną i umysłową. Bogactwo cennych witamin i minerałów Burak ćwikłowy ma działanie przeciwnowotworowe. wspomaga procesy krwiotwórcze. obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Poprawia parametry morfologiczne krwi. Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii. Działa przeciwzakrzepowo. wzmacnia kości. reguluje pracę nerek. Burak stosowany jest też w leczeniu anemii oraz grypy. Zawiera witaminy B1. B2. C. PP. E. K1 oraz związki mineralne m.in. krzem. wapń. magnez. żelazo mangan. sód.|