Ekologiczny ayrop z Agawy, w smaku delikatniejszy od miodu czy syropu klonowego. Najczęściej stosowany jest jako słodzik do napojów zimnych i gorących oraz jako dodatek do ciast i deserów.
Ekologiczny syrop z Agawy, jest o blisko 1,5 razy słodszy od tradycyjnego cukru, co oznacza że można go używać w mniejszej ilości, osiągając ten sam poziom słodyczy, o tej samej liczbie kalorii.
Dlaczego warto włączyć ekologiczny syrop z agawy do naszej codziennej diety
Ekologiczny syrop z Agawy, jest alternatywą dla tradycyjnego cukru i przez wielu uznawany za najlepszą substancję słodzącą na świecie. Zawiera naturalne enzymy, witaminy, składniki mineralne (w tym wapń i żelazo) oraz błonnik i inulinę.
Porównując syrop z Agawy z białym cukrem, syrop ma zdecydowanie niższy indeks glikemiczny.
Ekologiczny syrop z agawy... do słodzenia i nie tylko
Syrop z Agawy, jest prawie 1,5 razy słodszy od cukru. Dlatego powinno się dodawać go o około 30% mniej od tradycyjnego cukru, w celu uzyskania takiej samej słodkości.
Ekologiczny syrop z Agawy może być również stosowany do wypieków. Należy jednak pamiętać, że powoduje on szybsze brązowienie ciasta. Z tego właśnie powodu zaleca się zmianę temperatury pieczenia o 15 do 25 stopni C.
Syrop z Agawy bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej lub ciepłej wodzie. Dzięki czemu jest wygodny w użyciu. Jest to idealny środek słodzący do herbaty, kawy a także gotowania, konserwowania czy pieczenia.
Informacje o produkcie
Producent:Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki
Składniki: 100% BIO Syrop z agawy
Kraj pochodzenia: Meksyk
Ilość netto: 350g
Certyfikaty: Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.
Alergeny:Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Syrop z agawy wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1308 kJ / 312 kcal
- Tłuszcz: 1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 75 g
- w tym cukry: 75 g
- Białko: 1 g
- Sól: 0 g