BIO sok z aloesu ESP 1000ml
BIO sok z aloesu z miąższem 1000ml
Właściwości zdrowotne oraz kosmetyczne aloesu znane były już tysiące lat temu. Niniejsza roślina wykorzystywana była w lecznictwie między innymi przez starożytnych Greków oraz Egipcjan. Dzisiaj sok z aloesu znowu powraca do łask. Uważa się, że jego regularne stosowanie może przyczynić się do łagodzenia objawów dolegliwości skórnych, jak również do wzmacniania kondycji naszych włosów.
Zastosowanie soku z aloesu w kuchni
Sok z aloesu można wykorzystać w naszej kuchni. Bez przeszkód można przygotować na jego bazie orzeźwiający koktajl. Na przykład, z dodatkiem świeżych liści mięty, limonki, cytryny i kilku kostek lodu. Ponadto, może on stanowić wartościowy dodatek do licznych koktajli warzywno-owocowych.Do bezpośredniego spożycia. Można wymieszać sok z wodą lub innym napojem (sok owocowy, mleko itp.). 25 ml 3 razy dziennie, przed posiłkami. Zależnie od zaleceń i indywidualnych potrzeb, dawka może ulec zmianie.
Zastosowanie soku z aloesu w kosmetyce
Sok z aloesu znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym. Jest on składnikiem licznych kremów oraz balsamów o właściwościach oczyszczających, nawilżających i ściągających skórę. Ponadto, stanowi on podstawowy składnik popularnego żelu kosmetycznego, który wykorzystywany jest między innymi w łagodzeniu podrażnień wywołanych poparzeniem słonecznym. Dodatkowo, sok z aloesu uznawany jest za skuteczny środek spowalniający procesy starzenia się skóry, jak również zapewniający utrzymywanie jej elastyczności przez długie lata. Warto również wiedzieć, że niniejszy produkt znajduje swoje zastosowanie w stomatologii. Wykorzystywany jest on między innymi we wspomaganiu farmakologicznego leczenia zapaleń grzybiczych w obrębie jamy ustnej.
Składniki: organiczny sok z aloesu (Barbadensis miller 99,5%), kwas askorbinowy, kwas cytrynowy.
Bez konserwantów. Produkt 100% Ekologiczny. Nie zawiera substancji zapachowych, słodzących, ani barwników. Wysoka zawartość polisacharydów. Gwarancja najwyższej jakości.
Występujący osad jest zjawiskiem naturalnym. Każdorazowo przed spożyciem wstrząsnąć. Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodowce.