BIO Słonina w soli z mangalicy węgierskiej wys. ok. 5 cm 260 g Węgry
Bio mangalica sós szalonna
Bio słonina w soli z mangalicy węgierskiej. Producent: węgierska firma Virágoskút, która specjalizuje się w produkcji żywności ekologicznej. Produkty te są wolne od GMO i posiadają certyfikat akredytowanej jednostki certyfikującej Biokontroll Kft. HU-OKO-01 nr 1396/10.
Mangalica to pierwotna rasa pastwiskowej świni węgierskiej, która charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu. Produkty z mangalicy przez fachowców uznawane są za rarytas wśród wieprzowiny. Na Węgrzech mięso i przetwory z mangalicy są delikatesem i synonimem żywności ekologicznej wysokiej jakości. Z tłuszczu można wytopić znakomity smalec, który na Węgrzech uznawany jest za dobro narodowe. Tłuszcz ten jest zdecydowanie zdrowszy. Zawiera on bowiem więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3 i składem jest bardziej zbliżony do tłuszczy roślinnych.
- Ilość: 1 opakowanie
- Masa netto: 260 gram w kawałku
- Pakowanie: opakowanie próżniowe, hermetyczne w naszym stacjonarnym sklepie.
- Termin przydatności: min. 21 dni
- Warunki przechowywania: 0 - +20°C
- Skład; bio słonina mangalica, sól,
- Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 2484KJ/603 Kcal, tłuszcz: 62 g w tym kwasy tł. nasycone 25 g; węglowodany: 0 g, w tym cukier: 0 g; białko: 8,6 g; sól: 4,0 g