Płatki kasztanowe wytwarzane są z kasztanów jadalnych, które występują w ciepłym klimacie Włoch, Francji czy Półwyspu Bałkańskiego.
Są bogate w skrobię, lecytynę, witaminy B i K oraz minerały takie jak: magnez, potas i wapń.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Flaga: BIO produkt
- Porcja: 100 g
- Wartość energetyczna: 1558 kJ/ 367 kcal
- Tłuszcz: 2,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 80,6 g
- w tym cukry: 26,1 g
- Błonnik: 3,2 g
- Białko: 5,3 g
- Sól: 0,02 g