Pestki granatu BIO 100g
Owoce granatu wywodzą się w Persji, skąd powoli rozprzestrzeniły się praktycznie na cały świat, w tym na tereny Indii, Afryki Północnej, Europy, Chin oraz obu Ameryk. Do Europy owoce granatowca trafił wraz z kupcami fenickimi.
Owoce granatowca, są bogatym źródłem polifenoli. Zawierają więcej polifenoli niż np. czerwone wino czy zielona herbata. W pestkach granatowca natomiast znajduje się skoncentrowany kwas punikowy, niezwykle rzadko występujący w naturze. Zaliczany jest on do kwasów tłuszczowych omega – 5.
Granatowiec, to naturalne bogactwo substancji czynnych, takich jak witamina C i E oraz B1 (tiamina), B3 (niacyna), B6 (pirydoksyna), potas, selen, miedź, cynk, a także beta – karoten. Owoce granatu zawierają też błonnik, białko, taninę i kwasy organiczne (głównie kwas cytrynowy).
Ponad 25000 pozytywnych komentarzy to świadectwo naszego profesjonalizmu. Przekonaj się co piszą o nas nasi klienci