BIO Nasiona na kiełki Gorczyca 100g
NNK30
Kiełki gorczycy są łatwe w kiełkowaniu, po kilku dniach możemy się cieszyć pięknymi “plonami”. Poza tym ich działanie zdrowotno-urodowe jest bardzo wszechstronne! Co w nich takiego cennego?
Witaminy: A, B1, B2, C, E i K.
Składniki mineralne: siarka, żelazo, potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, mangan, selen.
Pozostałe “cuda“: białko (nawet powyżej 30%), beta-karoten, niacyna, glikozydy (synalbina), chlorofil, antyoksydanty, kwasy omega-3 i omega-6.
Kiełki gorczycy, poza tym, że “doładują” nasz organizmy wszystkim, czego brakuje nam na przednówku, mają szerokie zastosowanie zdrowotne. Działają bakteriobójczo, przeciwzapalnie, przeciwgrzybicznie, mają zbawienny wpływ na układ pokarmowy, pobudzając trawienie, działając osłonowo na śluzówkę żołądka, pomagając przy nieżytach przewodu pokarmowego.