Moringa jest to tak zwane “drzewo cud” i jedna z najzdrowszych roślin naszej planety. W składzie Moringi znajduje się aż 46 substancji przeciwutleniających, co sprawia że jest ona jednym z najsilniejszych antyutleniaczy znanych w przyrodzie. Jej liście to prawdziwa kopalnia cennych substancji odżywczych, między innymi:
witaminy A, C, E, K, magnezu, cynku, selenu, leucyny, choliny, zeatinu, chlorofilu, beta-sitosterolu, kampferolu, kwercetyny, rutyny, kwasu caffeoylquinic, luteiny, zeaksantyny, glutationu, beta-karotenu, karotenu Alpha – żeby wymienić najważniejsze z nich.
W porównaniu z innymi roślinami, Moringa posiada znacznie wyższe stężenie witamin i minerałów:
7 razy więcej witaminy C niż pomarańcze,
4 razy więcej witaminy A niż marchew,
3 razy więcej potasu niż banany.
Ponadto zawiera:
2 razy więcej białka niż soja,
4 razy więcej wapnia niż mleko i bardzo duże ilości naturalnego chlorofilu.
Dzięki bardzo dużej ilości naturalnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-3, -6 i -9), Moringa skutecznie wspomaga układ odpornościowy i utrzymuje zdrowy poziomu cukru i lipidów we krwi.
Ze względu na swoje uniwersalne właściwości prozdrowatne Moringa pomaga w leczeniu ponad 300 chorób i ma uniwersalne zastosowanie profilaktyczne. W ramach zdrowej diety i zdrowego stylu życia powinno się zażywać 1 łyżeczki sproszkowanej Moringi dziennie. Dodanie tego wyjątkowego suplementu do żywności i napojów zwiększa ich wartości odżywcze.
MORINGA LIŚCIE SKŁAD:
100% moringa liście suszone
MORINGA LIŚCIE SPOSÓB UŻYCIA:
1 – 1 ,5 łyżeczki ciętych liści na 1 szklankę wody. Zalać gorącą wodą i parzyć 5 – 10 minut.