Bio Maqui to:
- 100% sproszkowanych jagód Maqui
- Certyfikat Ekologiczny
- silny antyoksydant
- 100% naturalny produkt
Waga: 120g
Bio Maqui – sproszkowane jagody pełne korzyści
Jagody Maqui posiadają jedne z najwyższych potencjałów antyoksydacyjnych spośród wszystkich badanych owoców wyrażany w skali ORAC. Wynosi on aż 27 600 jednostek na 100g sproszkowanych jagód. Dla porównania świeże maliny posiadają 19220, aronia – 16062, jagody – 9621.
Bio Maqui Biowen to produkt certyfikowany, posiada certyfikat EU Organic. Sproszkowane jagody Maqui zamknęliśmy w ciemnym szklanym słoiku, z aluminiową nakrętką. Dzięki temu są chronione przed promieniami słonecznymi, które mogą szkodliwie działać na ich właściwości.
Do produktu dołączyliśmy 1g miarkę. Odmierzanie porcji jest z nią wygodne i łatwe.
Bio Maqui – właściwości
W 100% naturalne jagody Maqui w formie sproszkowanej, posiadają mnóstwo korzyści i właściwości:
- wspomagają dobre samopoczucie,
- działanie przeciwutleniające,
- naturalny produkt opóźniający procesy starzenia oraz poprawiający wygląd skóry,
- jagody maqui to źródło bardzo dużej ilości przeciwutleniaczy – kwasów fenolowych, flawonoidów, tanin, antocyjanów i alkaloidów,
- źródło wapnia, żelaza, potasu.
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Bio Maqui – sposób spożycia
Zalecana porcja do spożycia dziennie wynosi 3g.
Sproszkowane owoce można dodać do:
- koktajli,
- lodów,
- domowych batonów,
- owsianek,
- deserów i budyni.
Jagody Maqui wykorzystuje się również jako naturalny barwnik w żywności, napojach i winach.
Pamiętaj, że suplementy diety nie zastępują zbilansowanej diety.
Bio Maqui należy trzymać z dala od zasięgu dzieci.
Nie przekraczaj zalecanej dziennej porcji.
Bio Maqui ekstrakt 70% – składniki
Bio Jagody Maqui 100% (Aristotelia chilensis), sproszkowane.