BIO Makaron Pszenny DURUM z SEMOLINY bezjajeczny SPAGHETTI 500g
BIO makaron pszenny spaghetti z semoliny pozyskanej z najwyższej jakości organicznej pszenicy durum. Eko makaron spaghetti z pszenicy durum o doskonałej sprężystości i konsystencji, wyśmienity do sosów, dań mięsnych i warzywnych.
Czas gotowania: 8- 10 minut.
masa netto: 500 g
składniki: semolina z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1499 kJ / 354 kcal
- tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 72 g tym cukry: 2,3 g
- błonnik: 2,9 g
- białko: 12 g
- sól: 0,02 g
Produkt może zawierać w śladowych ilościach: gorczycę, soję, sezam.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Wysokiej jakości produkt ekologiczny, certyfikowany. Bez dodatku sztucznych barwników, polepszaczy smaku i konserwantów.
Wyprodukowany zgodnie z normami dotyczącymi produkcji żywności i upraw ekologicznych zawartymi w Dzienniku Ustaw z 25 czerwca 2009 r. o rolnictwie ekologicznym (Dz.U. z 2017 r. poz. 1054).
Tylko kupując prawidłowo oznakowany produkt (posiadający nr certyfikatu bio) mogą być Państwo pewni, że pochodzi on z atestowanych gospodarstw i przetwórni stosujących ekologiczne metody produkcji.