Koreańska Sencha z ekologicznych upraw.
Wspaniały, jasnozielony żywy kolor i orzeźwiający, maślany smak.
Korea Jeoncha pochodzi tylko i wyłącznie z ekologicznych ogrodów, w których nie stosuje się substancji chemicznych, sztucznych nawozów oraz pestycydów, a zbiory odbywają się w sposób ręczny. Herbata ta posiada europejski certyfikat BIO.
Zielone herbaty z Korei Południowej są nie tylko zalecane jako alternatywa dla japońskich herbat zielonych, ale także urozmaicenie dla wszystkich miłośników zielonej herbaty. Mała wyspa Jeju, niedaleko południowego wybrzeża Korei, jest wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.Wilgotny klimat subtropikalny Korei z rocznymi opadami na poziomie ponad 1800 mm i bogata w składniki odżywcze gleba wulkaniczna to doskonałe warunki do produkcji doskonałych herbat uprawianych metodami ekologicznymi. Większość herbat z tego obszaru produkuje się zgodnie z tradycyjną, koreańską procedurą prażenia. Ta metoda zachowuje oryginalną strukturę liścia. Wyjątkiem jest właśnie Jeoncha, która obejmuje parowanie zgodnie z japońską metodą i tłoczenie liściajak Sencha.
Herbatę zieloną parzymy w temperaturze od 75 do 80 stopni Celsjusza. Pierwsze parzenie powinno trwać 1 minutę, drugie 2 minuty, a trzecie 3 minuty. Drugie parzenie zielonej herbaty jest najbardziej wartościowe.
Trudno wymienić wszystkie właściwości zdrowotne zielonej herbaty. Bogata jest ona w witaminy C, E i B, sole mineralne oraz garbniki.
Jej walory jednak w tym miejscu się nie kończą:
- zapobiega rozwojowi wielu nowotworów
- posiada właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe
- hamuje rozwój próchnicy
Zalecamy parzyć herbatę zieloną do trzech razy. Pierwsze parzenie - 1 minuta, drugie parzenie - 2 minuty, trzecie parzenie - 3 minuty. Drugie parzenie jest najbardziej wartościowe.
Pochodzenie
- Profil smakowy: słodka, delikatna o maślanym smaku, lekki posmak orzechów laskowych.
- Miejsce upraw: wyspa Jeju
Dlaczego warto pić zieloną herbatę?
- Herbata zielona to prawdziwy eliksir zdrowia! Zawiera wiele polifenoli oraz fluor, wapń, żelazo, potas, sód, cynk oraz witaminy (A, B1, B2, C, E, K).
- Wspomaga odchudzanie
- Poprawia koncentrację
- Opóźnia proces starzenia
- Ma pozytywny wpływ na zęby
- Działa przeciwbakteryjnie
- Oczyszcza organizm.
- Wzmacnia kości.
Cechy produktu:
- Nazwa: Korea Jeoncha BIO
- Producent: Quba Caffe
- Składniki: Organiczna Herbata Zielona Korea Jeoncha
- Rodzaj: herbata zielona
- Czas parzenia: od 1 do 3 minut
- Temperatura: 75-80° C
- Waga: 100g
- Nasze herbaty pakujemy w szczelne opakowania typu DOYPACK. Ten rodzaj torebek zaopatrzony jest w zgrzew i zamknięcie strunowe - po zerwaniu zgrzewu, struna zapewnia bezpieczne przechowywanie produktu, a także utrzymanie świeżości i aromatu herbaty. Odpowiednie opakowanie to gwarancja największej dbałości o jakość produktu.
Dlaczego warto kupować produkty BIO?
- Produkty BIO są wolne od sztucznych dodatków, barwników, aromatów, polepszaczy smaków, konserwantów, pestycydów i innych substancji chemicznych.
- Wybór produktów BIO jest jedynym sposobem, aby upewnić się, że nie zawierają GMO
- Żywność produkowana metodami ekologicznymi ma więcej składników odżywczych – witamin, minerałów, enzymów i mikroelementów, niż ta uprawiana komercyjnie.
- W produkcji ekologicznej nie używa się chemicznych środków ochrony roślin, a w celu zapewnienia żyzności gleby stosuje się płodozmian.
- Produkcja żywności odbywa się przy jednoczesnej trosce o stan środowiska naturalnego.
- Produkty BIO są zdecydowanie bezpieczniejsze dla zdrowia człowieka.
Upewnij się, że produkt posiada znak zielonego listka z oznaczeniem jednostk icertyfikującej! Tylko w ten sposób masz pewność, że produkt faktycznie otrzymał certyfikat organiczności.
Wszystkie produkty Quba Caffe oznaczone jako BIO posiadają certyfikat Rolnictwa Ekologicznego.