BIO KAROB 500 g
Opis produktu:
Karob (mączka chleba świętojańskiego) jest substancją pozyskiwaną z drzewa karobowego zwanego inaczej szarańczynem strąkowym, uprawianym w klimacie śródziemnomorskim. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem i brązową barwą. Na rynku dostępny jest w postaci proszku lub syropu i stosowany jako zamiennik kakao i czekolady w przemyśle spożywczym.
Właściwości karobu:
- karob to produkt naturalny,
- zawiera naturalnie występujące cukry,
- źródło witamin: A, z grupy B
- źródło magnezu i potasu.
PRODUKT EKOLOGICZNY PL-ECO-03
Rolnictwo spoza UE
Zastosowanie:
jako zamiennik kakao i czekolady do wypieku ciast, ciastek, polew czekoladowych, deserów oraz napojów na bazie kakao.
Kraj pochodzenia: Włochy
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna1017 kJ / 241 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany: 49 g
- cukry 41 g
Błonnik 0 g
Białko 4,6 g
Sól 0,09 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję. Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Co wyróżnia nasze opakowania?
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.