BIO KAKAO PROSZEK EKOLOGICZNE ODTŁUSZCZONE 1kg
Kakao w proszku odtłuszczone
Polecamy nasze bio kakao odtłuszczone w postaci proszku, które teraz możesz śmiało wprowadzić do swojej codziennej diety. Szczególnie sprawdzi się u osób, które muszą uważać na zawartość tłuszczu w spożywanych potrawach.
Kakao odtłuszczone i właściwości
Kakao sproszkowane odtłuszczone jest cennym źródłem antyoksydantów, które zapobiegają starzeniu się komórek i przeciwdziałają powstawaniu wolnych rodników. Kakao odtłuszczone, oprócz niskiej zawartości tłuszczu, posiada także wiele witamin i minerałów. Mowa m.in. o magnezie, którego nie zabrakło w składzie naszego kakao, a także kofeina, która szczególnie przyda się osobom przemęczonym i pozbawionym energii.
Kakao proszek odtłuszczone – przepisy
Powyższe bio kakao w proszku można zastosować do pieczenia ciast i ciasteczek, a także tworzenia kremów, pianek i innych mas czekoladowych do deserów. Niska zawartość tłuszczu tylko zachęca do wypróbowania, niezależnie czy znajdujesz się na diecie, czy nie.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1375 kJ / 329 kcal
- Tłuszcz: 11g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,5g
- Węglowodany: 20g
- w tym cukry: 0,5g
- Błonnik: 33g
- Białko: 21g
- Sól: 0g
Informacje o produkcie:
- Składniki: 100% ekologiczne kakao proszek odtłuszczone
- Gramatura produktu: 1kg
- Kraj pochodzenia:: Uganda
- Rolnictwo:: Rolnictwo spoza UE
- Bez dodatku soli: Tak
- Certyfikat ekologiczny: Tak
- Wegetariański: Tak
- Wegański: Tak
- Bez cukru białego: Tak
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten.
Dlaczego warto wybrać produkt ekologiczny?
Produkt ekologiczny posiada charakterystyczny zielony listek składający się z 12 gwiazdek, który przyznawany jest tym produktom, które pochodzą z hodowli certyfikowanej oznacza to że producent jest pod stałym nadzorem instytucji unijnych kontrolujących jakość.
Sposób w jaki zostały wyhodowane produkty jest w pełni naturalny. Zamiast nawozów sztucznych używane są oborniki i komposty a zamiast syntetycznych środków czyli tzw. pestycydów używane są tylko naturalne metody ochrony roślin. Artykuły certyfikowane nie posiadają dodatkowych konserwantów i sztucznych barwników a ich przechowywanie jest zgodne z naturą.
Produkty ekologiczne wyprodukowane zostały zgodnie z normami dotyczącymi produkcji żywności i upraw ekologicznych, które zawarte są w dzienniku ustaw z dnia 25.06.2009 r o rolnictwie ekologicznym. (Dz. U. z 2018 roku. poz. 1054). Żywność ta pochodzi z gospodarstw ekologicznych co oznacza że jest ona wolna od GMO.
Wygodne opakowanie z zamknięciem strunowym do wielokrotnego użytku!
Nasze produkty zapakowane są w opakowania typu Doy-pack, które posiadają wygodne zamknięcie strunowe. Opakowania te charakteryzują się poniższymi cechami:
- Produkt oryginalnie zapakowany, zabezpieczony zgrzewem na zamknięciu.
- Opakowanie w pełni spełniające rygorystyczne normy w zakresie odpowiedniego przechowywania żywności.
- Możliwość ponownego szczelnego zamknięcia.
- Wygodne dozowanie ilości porcji.
- Ochrona przed światłem słonecznym.
- Dzięki odpowiedniej barierowości opakowanie bardzo dobrze izoluje zapachy oraz smaki innych artykułów.
- Możliwość ponownego wykorzystania opakowania w warunkach domowych.
Dlaczego warto wybrać produkty naszych marek?
- Jesteśmy certyfikowanym producentem żywności ekologicznej.
- Produkt zapakowany w wygodne opakowanie strunowe typu doy-pack.
- Każdy produkt jest odpowiednio zabezpieczony oraz posiada wszystkie wymagane informację na etykiecie.
- Charakteryzuje nas najwyższa jakość produktów.
- Na życzenie klienta wystawiamy specjalny atest potwierdzający informację zawarte na etykiecie.
- Do każdego zamówienia wystawiamy dokument sprzedaży.
- Zamówienia realizujemy w opakowaniach kartonowych z dbałością o solidne zabezpieczenie zawartości.